Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Pastasalade met gegrilde kip en een paprika-tomaat saus

GBP: 200 gram per persoon

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

  • 115 gram pasta (ik gebruikte tricolore fusilli)

  • 2 kipfilets

  • 20 cherrytomaatjes

  • 60 gram gegrilde paprika (uit een pot)

  • 1 avocado

  • 100 gram oude geitenkaas

  • 25 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten)

  • 2 handjes rucola

  • 2 el Alpro Soya Cuisine

  • Scheutje olijfolie

  • Peper, zout en chilivlokken

  • 1 tl cajunkruiden

  • ½ tl paprikapoeder

  • ½ tl knoflookpoeder

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Was de cherrytomaatjes onder de kraan en droog vervolgens goed af.

  3. Maak van aluminiumfolie een bakje en doe hierin de cherrytomaatjes. Breng op smaak met een snuf zout, peper en chilivlokken. Als laatste een scheutje olijfolie en vouw vervolgens het ‘bakje’ dicht.

  4. Pof de cherrytomaatjes 45 minuten in het midden van de oven.

  5. Leg de 2 kipfilets op een snijplank en breng deze op smaak met alle specerijen en peper en zout. Kneed de specerijen even goed in zodat je kip overal gelijkmatig gekruid is.

  6. Zet een droge grillpan op het vuur en laat deze verwarmen.

  7. Besprenkel je kipfilet met wat olie (nooit olie op je grillpan doen maar altijd op je product!) en leg de kipfilet op de voorverwarmde grillpan.

  8. Laat beide zijden grillen totdat er mooie grillstrepen ontstaan. Draai daarna het vuur wat lager en leg er een deksel op zodat de kip ook van binnen goed gaar wordt.

  9. Zet een pannetje met water op het vuur en breng aan de kook.

  10. Kook de pasta in ongeveer 7 à 8 minuten gaar. Giet vervolgens af en laat helemaal afkoelen.

  11. Zodra de kipfilet gaar is, leg je deze apart op een snijplank zodat de kipfilets kunnen afkoelen.

  12. Haal na 45 minuten de cherrytomaatjes uit de oven. Let op met het open vouwen van je bakje want dit is natuurlijk gloeiend heet (ook de stoom!).

  13. Neem een grote maatbeker en giet hierin voorzichtig de gepofte cherrytomaatjes, inclusief al het vocht. Hierin zit super veel smaak.

  14. Voeg 60 gram gegrilde paprika en 2 eetlepels Alpro Soya Cuisine (kan ook worden vervangen voor kookroom light) toe. Pureer met een staafmixer tot een mooie, gladde saus. Even proeven maar ik hoefde niets meer toe te voegen!

  15. Giet de saus over de gekookte pasta en meng goed door elkaar. Doordat de saus gloeiend heet is, is de pasta nu té warm om direct een salade van te maken dus laat nog even verder afkoelen in de koelkast. Lauwwarm is de gewenste temperatuur.

  16. Neem ondertussen een ruime (sla)kom. Snijd de avocado door de helft en verwijder de pit. Kerf met je mes, voorzichtig, blokjes in iedere avocado helft en lepel deze vervolgens eruit en doe ze in de kom.

  17. Neem 100 gram oude geitenkaas, afhankelijk of je plakjes of een blok hebt gekocht, rasp of snijd je deze in flakes. Voeg ze vervolgens toe aan de kom.

  18. Neem 25 gram (een flinke hand) cashewnoten en hak deze grof door. Voeg ze toe aan de kom.

  19. Als het goed is zijn je kipfilets ondertussen afgekoeld en kunnen we deze in dunne plakjes gaan snijden. Daarna mag je ze direct in de kom doen.

  20. Neem 2 handjes rucola en doe ook deze in de kom. Hussel alle ingrediënten al een keer door elkaar.

  21. Is je pasta met saus afgekoeld tot lauwwarm? Top, dan mag deze nu als laatste ook worden toegevoegd aan de kom. Hussel voorzichtig alles nog eens door elkaar en opscheppen maar!


Eet smakelijk!