Kokossoep met garnalen
GBP: 200 gram per persoon
Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
1 blik kokosmelk light
1 visbouillonblokje
1 liter water
1 rode peper
½ wortel
½ paksoi
5 champignons
2 stelen bleekselderij
1 duim verse gember
4 takjes bladpeterselie
4 takjes koriander
1 el vissaus
1 el sojasaus
75 gram rijstnoodles
300 gram garnalen (diepvries)
Peper en zout
Zonnebloemolie
Bereidingswijze:
Neem een ruime (soep)pan en verhit hierin een scheutje zonnebloemolie.
Halveer een rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in dunne reepjes. Schil een duimgrootte gember en rasp fijn, doe ze beide in de pan. Roer een keer goed door.
Snijd de champignons in plakjes en voeg toe aan de pan.
Maak 1 liter visbouillon en doe in de pan. Voeg de vissaus en sojasaus toe, roer een keer door.
Hak de peterselie en koriander fijn en doe in de visbouillon. Breng aan de kook.
Zodra de bouillon kookt draai je het vuur laag en voeg je de kokosmelk toe. Roer een keer goed door.
Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de rijstnoodles gaar volgens omschrijving. Giet ze vervolgens af en spoel ze na met koud water en laat goed uitlekken.
Zet een koekenpan op het vuur met een klein scheutje garnalen. Breng op smaak met peper en zout en bak in ongeveer 5 minuten gaar.
Snijd een halve paksoi in dunne reepjes.
Schil een halve wortel en rasp fijn.
Serveer de kokossoep met een handje rijstnoodles, de (rauwe) paksoi, geraspte wortel en de garnalen.
Eet smakelijk!