Kokos-noten crumble
GBP: 1/2 schaaltje per persoon
Ingrediënten voor 2 personen:
200 gram vers zomerfruit naar keuze (aardbeien, frambozen, bessen etc.)
1 el honing
35 gram kokosmeel
40 gram gemengde noten (ongebrand en ongezouten)
30 gram kokosolie (gesmolten)
2 kleine ovenschaaltjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Snijd het zomerfruit in gewenste grootte (aardbeien in partjes, frambozen door de helft etc.) Indien je diepvriesfruit gebruikt dien je het eerst te laten ontdooien en adviseer ik een theelepel honing toe te voegen omdat diepvriesfruit wat zuur kan zijn.
Verdeel het zomerfruit over 2 kleine ovenschaaltjes.
Gebruik een keukenmachine om de gemengde noten te mixen tot een grof meel.
Smelt de kokosolie in een steelpannetje op laag vuur.
Neem een kom en meng hierin het kokosmeel en de fijngemalen noten. Voeg hier de gesmolten kokosolie en honing aan toe.
Kneed vervolgens met één hand (zorg altijd dat je nog een schone hand over hebt) tot een crumble. Let op! De crumble blijft een beetje nat en plakkerig maar dit komt goed.
Verdeel de crumble over beide ovenschaaltjes.
Bak de crumble in de oven in ongeveer 20 minuten.
Schraap na 20 minuten een keer met een vorkje door het bovenste laagje crumble. Ik noem het altijd even “los harken”.
Zet de crumble daarna nog 10 minuten terug in de oven, zo hoog mogelijk. Het wordt niet echt hard maar blijft een beetje korrelig zoals je van kokos gewend bent. De crumble dient wel mooi goudbruin te zijn.
Eet smakelijk!