Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Kip caprese

GBP: 200 gram per persoon

 Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

  • 2 Biologische kipfilets
  • 1 bol mozzarella light
  • 2 trostomaten
  • 2 à 3 tl Grand'Italia Pesto Rosso 
  • Peper en zout
  • Gedroogde oregano

Bereidingswijze:

  1.  Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hierin een vetstof naar keuze. Ik vind Croma bakken & braden het lekkerste om mijn kipfilet mooi goudbruin in te bakken.
  3. Leg de 2 kipfilets op een snijplank en breng op smaak met wat peper, zout en gedroogde oregano.
  4. Bak de kipfilets ongeveer 3 tot 5 minuten per zijde. De kipfilets hoeven nog niet helemaal gaar te zijn maar ze mogen zeker niet nog rauw zijn van binnen.
  5. Snijd ondertussen de mozzarella en trostomaten in plakjes.
  6. Haal de kipfilets uit de pan en leg ze op een schone snijplank. Halveer de kipfilets zodat je ze kunt open klappen. Besmeer ze nu met 1 a 1/2 tl Pesto Rosso per zijde. Beleg ze nu met de mozzarella- en tomatenplakjes. Klap vervolgens de kipfilet weer dicht.
  7. Leg de gevulde kip caprese in een ovenschaal en schuif ze in het midden van de oven voor ongeveer 10 à 15 minuten totdat de mozzarella mooi gesmolten is.

 

Serveertip! Maak een frisse, groene salade om bij de kip caprese te serveren.


Eet smakelijk!