Kip caprese
GBP: 200 gram per persoon
Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
- 2 Biologische kipfilets
- 1 bol mozzarella light
- 2 trostomaten
- 2 à 3 tl Grand'Italia Pesto Rosso
- Peper en zout
- Gedroogde oregano
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hierin een vetstof naar keuze. Ik vind Croma bakken & braden het lekkerste om mijn kipfilet mooi goudbruin in te bakken.
- Leg de 2 kipfilets op een snijplank en breng op smaak met wat peper, zout en gedroogde oregano.
- Bak de kipfilets ongeveer 3 tot 5 minuten per zijde. De kipfilets hoeven nog niet helemaal gaar te zijn maar ze mogen zeker niet nog rauw zijn van binnen.
- Snijd ondertussen de mozzarella en trostomaten in plakjes.
- Haal de kipfilets uit de pan en leg ze op een schone snijplank. Halveer de kipfilets zodat je ze kunt open klappen. Besmeer ze nu met 1 a 1/2 tl Pesto Rosso per zijde. Beleg ze nu met de mozzarella- en tomatenplakjes. Klap vervolgens de kipfilet weer dicht.
- Leg de gevulde kip caprese in een ovenschaal en schuif ze in het midden van de oven voor ongeveer 10 à 15 minuten totdat de mozzarella mooi gesmolten is.
Serveertip! Maak een frisse, groene salade om bij de kip caprese te serveren.
Eet smakelijk!