Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Kip-bacon fingers
met tzatziki

GBP: 2 1/2 finger met flinke eetlepel tzatziki

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

  • 200 gram kiphaasjes (ongeveer 6 stuks)

  • 12 plakjes ontbijtspek

  • Chili vlokken

  • Croma Bakken & Braden

  • 2 el Griekse yoghurt 0% vet

  • 1 el Yofresh mayonaise

  • 1 tl Tzatziki Garlic Dip van Oil & Vinegar

  • ¼ komkommer

  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Breng de kiphaasjes op smaak met chili vlokken. (Zout is niet nodig, de bacon is al zout genoeg!)

  2. Wikkel 2 plakjes ontbijtspek om ieder kiphaasje, zorg dat ze goed bedekt zijn.

  3. Bak in ongeveer 10 à 15  minuten gaar, goudbruin én krokant in een koekenpan. Ik gebruik altijd Croma omdat ik dat toch het lekkerste vind met vlees maar zonnebloemolie zou natuurlijk ook kunnen.

  4. Neem een kommetje en meng hierin de Griekse yoghurt, Yofresh met de kruidenmix. Roer lekker door en breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.

  5. Snijd ¼ van de komkommer af en halveer de komkommer. Lepel het vruchtvlees eruit en vervolgens ga je de komkommer raspen.

  6. Doe de komkommerrasp in een zeef en druk met je lepel het overtollige vocht eruit. Hierna kun je de komkommer door je tzatziki spatelen.

  7. Serveer de kip-bacon fingers met de tzatziki.

Serveertip! Voor mij is dit een volledige maaltijd maar heb je nu meer trek of gasten zonder maagverkleining dan zijn zoete aardappel frietjes uit de oven (zonder olie) een erg goede suggestie.


Eet smakelijk!