Hüttenkäse wafels
Ingrediënten voor 2 tot 4 personen:
- 100 gram hüttenkäse
- 2 eieren
- 1 el halfvolle melk
- 50 gram volkoren speltmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl vanille aroma
- 2 el honing
- Vetstof naar keuze
- Optioneel: Steviala Frost (poedersuiker)
Bereidingswijze:
- Neem een kom en meng hierin de hüttenkäse met de eieren, halfvolle melk, vanille aroma en honing. Roer stevig door met een spatel.
- Voeg het volkoren speltmeel en bakpoeder toe en roer nogmaals goed door tot een mooi beslag.
- Verwarm je wafelijzer en vet in met een vetstof naar keuze. Ik gebruik gesmolten boter.
- Bak je wafels in 5 à 6 minuten gaar. Open tussentijds je wafelijzer NIET, hoe verleidelijk ook. (Afhankelijk van de grootte van je wafelijzer maar ik haal 2 grote wafels uit dit beslag)
- Serveer eventueel met wat vers fruit zoals blauwe bessen en suikervrij poedersuiker van Steviala.
Eet smakelijk!