Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Herstellen van 2 operaties in 3 weken tijd

11 februari 2019

Op dit moment ben ik alweer 7.5 week post-op. Na de spoedoperatie wel te verstaan, ik praat jullie in deze blog bij hoe de afgelopen 2 maanden zijn verlopen.

Het herstel na een Gastric Bypass staat erom bekend als ‘vallen en opstaan’. Dus je kunt je voorstellen dat het mijn herstel niet makkelijker maakte door 2 keer geopereerd te worden in slechts 3 weken tijd. Toen ik wakker werd na de spoedoperatie schrok ik ook wel een beetje.
Er kwam namelijk een slang uit mijn buik met daaraan een katheter zak die later aan mijn been werd vastgemaakt met klittenband. Wát is dit? En hoe lang zit ik hieraan vast?

Het bleek een maagkatheter te zijn, een slang die met een ballonnetje vast zat in mijn oude maag. Dit om er voor te zorgen dat er niet opnieuw druk kon komen te staan op mijn oude maag en er ook eventueel vuil nog afgevoerd kon worden. Ik kan niets anders zeggen dan dat ik het vooral enorm ranzig vond haha. De eerste 2 weken bezorgde het mij dan ook vooral overlast. Ik kon enkel op mijn rug slapen en bewegen deed best wel pijn aan de wond, het was tenslotte een open wond waar dat slangetje in kon bewegen. Helaas moest ik even door bikkelen en bleef de maagkatheter 4 weken zitten.

Een enorme opluchting was het dan ook toen op 17 januari 2019 de slang er EINDELIJK uit mocht! Hiep hiep hoera. Toen kon het herstel pas écht beginnen. Ik kon weer zelfstandig onder de douche, langzaamaan op mijn zij slapen en wandelen. Ook het eten ging vanaf dit punt steeds beter, alles leek toch wat soepeler te zakken.

Vandaag de dag, 11 februari 2019, sport ik inmiddels 3 keer in de week en mag ik weer halve dagen werken. Het is wel echt een traject hoor, “even weer beginnen met werken” zit er niet in. Het is een strijd tussen hoofd en lichaam. Na de 4 uurtjes die ik nu werk ben ik dan ook werkelijk gesloopt en val ik letterlijk in slaap. Maar we gaan de goede kant op en het leven begint me weer toe te lachen! :-)

Jullie zullen ondertussen ook wel benieuwd zijn naar de kilo’s?
Met trots kan ik vertellen dat ik bijna 22 kilo ben afgevallen en dat maakt mijn kledingkast al een heel stuk leger haha. Een goede reden om te shoppen vinden jullie ook niet?!