Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Help, we gaan een dagje uit!

18 februari 2019

Afgelopen weekend ging het dan eindelijk gebeuren, we gingen weer een dagje naar De Efteling. Een uitje waar ik al maanden naar uit keek. Vanaf het moment dat ik wakker werd na de spoedoperatie zei ik tegen mijn man: “als het dadelijk eindelijk allemaal achter de rug is en ik weer ben opgeknapt wil ik naar De Efteling”. Iets waar hij normaal niet zo om staat te springen maar nu graag met me mee ging. Lief hè.

Toch ging het aftellen naar het eerste uitje sinds de GBP ook gepaard met zenuwen. Ik vond het behoorlijk spannend om zo’n hele dag van huis te zijn. Ga ik dat wel volhouden? En hoe ga ik zorgen dat ik wel al mijn eet- en drinkmomenten haal. En wát ga ik dan eten? Achteraf gezien maakte ik het natuurlijk alleen maar groter in mijn hoofd dan het uiteindelijk was.

Ik had vrij snel besloten dat we zouden gaan met een rugtas vol eten en drinken. Ik wilde absoluut niet het risico lopen dat ik eten moest gaan uitproberen in een pretpark. En eerlijk is eerlijk, het aanbod in pretparken zijn over het algemeen niet super gezond. Benieuwd wat ik heb meegenomen?

  • Flesje water
  • Flesje Ice Tea Green
  • Verse smoothie (als fruit tussendoortje in de ochtend)
  • Maaltijdsalade als lunch
  • Babybell kaasjes (als tussendoortje in de middag)

In combinatie met 2 vrieselementen in de tas bleef dit heerlijk koud en vers. Het zorgde vooral voor rust gedurende de dag. Geen zorgen maken over eten.

Het avondeten hebben we wel gewoon thuis gedaan. We waren al om 10:15u in het park en tegen 16:00u hadden we het gezien en ging mijn lampje uit. Ik was helemaal kapot maar ook heel voldaan. Het voelde ontzettend goed om weer “normale” dingen te kunnen doen zonder al te veel aanpassingen.

Doordat we de hele dag in de frietlucht rond liepen, oké beetje overdreven maar je ziet wel véél frietjes op zo’n dag, hadden wij ook zin hierin gekregen. Maar is dat wel zo verstandig vroeg ik mij af? We waren sowieso thuis dus mocht ik ziek worden was het niet zo’n ramp. Nou, toch maar proberen dan. Maar dat had ik beter niet kunnen doen haha. Na 3 steeltjes voelde ik me hondsberoerd en zo lekker waren ze nou ook weer niet. Ach, weten we dat ook weer!  :-)