H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Havermout-Kwark Muffins

GBP: 1 muffin per persoon.

Ingrediënten voor 8 stuks:

  • 2 kleine bananen (of 1 grote)

  • 1 ei

  • 100 gram havermout

  • 125 gram Franse kwark 0% vet

  • 100 gram frambozen

  • 50 gram ongebrande, ongezouten gemengde noten

  • 25 gram bloemenhoning

  • 1 theelepel bakpoeder

  • Kaneel

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Neem een ruime kom en prak de bananen fijn.

  3. Doe het havermout in een keukenmachine en mix het tot een fijn meel (eventueel kun je het nog zeven).

  4. Mix de bananen met het havermeel, Franse kwark en het ei.

  5. Voeg vervolgens de honing, het bakpoeder en een flinke snuf kaneel toe. Meng het geheel tot een glad beslag.

  6. Was de frambozen en laat ze goed uitlekken op een keukenpapiertje.

  7. Halveer de frambozen en spatel ze voorzichtig door het beslag.

  8. Hak de gemengde noten een keer grof door. Roer ze vervolgens door het beslag heen.

  9. Vul de muffinvormpjes (ik gebruik altijd siliconenvormpjes) tot aan de rand en bak ze in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.

  10. Doe de prikker test!


Eet smakelijk!