H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Hartig wentelteefje

GBP: 1/2 recept

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 snee brood (bij voorkeur een dikke snee)

  • 1 ei

  • 35 ml halfvolle of magere melk

  • Peper en zout

  • ½ bol mozzarella light

  • 4 cherrytomaatjes

  • 1 el gehakte walnoten (ongebrand en ongezouten)

  • Balsamicostroop

  • Optioneel: verse basilicum

Bereidingswijze:

  1. Neem een groot bord en kluts hier op het ei samen met de melk. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Leg het brood in het ei-melk mengsel en laat het goed absorberen. Draai het brood vervolgens om zodat ook de andere zijde zich kan volzuigen.

  3. Gebruik een koekenpan met een vetstof naar keuze. Ik gebruik voor wentelteefjes een theelepel ongezouten roomboter omdat ik dat toch het lekkerste vindt hierbij.

  4. Bak beide zijden van het brood goudbruin en krokant.

  5. Gebruik de helft van een bol mozzarella light en snijd deze in dunne plakjes. Beleg het wentelteefje met ongeveer 7 à 8 plakjes.

  6. Snijd de cherrytomaatjes in plakjes en leg ze bovenop de mozzarella.

  7. Hak vervolgens een eetlepel walnoten grof en garneer je wentelteefje hiermee.

  8. Dresseer vervolgens je wentelteefje met wat balsamicostroop en aanvallen maar!

  9. Optioneel: bestrooi eventueel nog met wat grof zeezout en/of verse basilicum.


Eet smakelijk!