Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Hamburger van rundertartaar

GBP: 1/2 hamburger

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

  • 3 groentebroodjes van No Fairtytales (ik koos voor tomaat-ui)

  • 300 gram rundertartaar (3 ‘burgertjes’)

  • 3 plakjes bacon

  • 3 plakjes 30+ kaas

  • 1 trostomaat

  • 3 plakjes augurk

  • 3 blaadjes kropsla

  • Yofresh Mayonaise

  • Hellmann’s Ketchup (sweetened by honey)

  • Peper en zout

  • Uienpoeder

  • Croma bakken & braden (of andere vetstof)

  • 3 satéprikkers

Bereidingswijze:

  1. Neem een droge koekenpan en bak hierin, zonder vetstof, de plakjes bacon. Draai ze regelmatig om totdat ze mooi krokant zijn.

  2. Haal de krokante bacon vervolgens uit de pan en laat ze wat uitlekken op een keukenpapiertje.

  3. Doe een scheutje croma in de koekenpan, laat goudbruin worden en leg daarna de rundertartaartjes in de pan. Breng op smaak met peper, zout en uienpoeder (hoeveelheid naar smaak).

  4. Bak de rundertartaartjes in 10 tot 15 minuten gaar.

  5. Leg na ongeveer halverwege de baktijd op ieder tartaartje een plakje 30+ kaas. Draai het vuur laag en leg een deksel op de pan zodat de kaas kan smelten.

  6. Zet een droge grillpan op het vuur en laat verwarmen.

  7. Snijd de groentebroodjes door de helft en grill ze vervolgens ongeveer 3 minuten.

  8. Was de blaadjes kropsla en laat goed uitlekken.

  9. Snijd de trostomaat in plakjes.

  10. Halveer de (voorgesneden) plakjes augurk.

  11. We gaan nu de burgers opbouwen. Besmeer de onderkant met ongeveer 1 tl Yofresh Mayonaise. En beleg vervolgens in een volgorde naar keuze maar ik houd de volgende volgorde aan: sla, tomaat, augurk, burger en als laatste bacon.

  12. Besmeer de bovenkant met 1 tl Hellmann’s Ketchup en druk de burger zachtjes aan. Steek er een prikker in zodat het niet direct uit elkaar valt bij de eerste hap.


Eet smakelijk!