H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Ham-prei quiche van filodeeg

GBP: 175 tot 200 gram per persoon

Ingrediënten:

  • 4 tot 6 bladeren filodeeg (afhankelijk van de quichevorm)

  • 125 gram magere hamblokjes

  • 200 gram gesneden prei

  • 1 sjalot

  • 1 teentje knoflook

  • 125 gram ricotta

  • 40 gram Grana Padano

  • 2 eieren

  • Scheutje magere melk

  • Peper en zout

  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Haal de filodeeg bladeren uit de diepvries en laat in ongeveer 30 minuten ontdooien.

  3. Snipper de sjalot en een teentje knoflook fijn.

  4. Zet een koekenpan op het vuur met een klein drupje olijfolie. Voeg de gesnipperde sjalot en knoflook toe en fruit aan. Laat ze niet verkleuren, enkel glazig worden.

  5. Voeg de hamblokjes toe en laat ze een beetje aan alle zijden bakken. Zodra de licht beginnen te verkleuren voeg je vervolgens de gesneden prei toe. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Bak alle ingrediënten nog ongeveer 3 tot 5 minuten. Laat daarna uitlekken en afkoelen op een stuk keukenpapier.

  7. Neem een ruime kom en meng hierin de ricotta met 2 eieren en een scheutje magere melk. Roer met een garde stevig door tot er een gladde saus ontstaat.

  8. Rasp 40 gram Grana Padano en voeg toe aan het ricotta-eiermengsel. Spatel het geheel door. Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout.

  9. Voeg nu de prei met hamblokjes toe aan de saus en spatel alle ingrediënten goed onder elkaar totdat er een mooie vulling is ontstaan. 

  10. Vet de quichevorm in met een klein beetje olijfolie.

  11. Bedek de ingevette quichevorm met het aantal benodigde filodeeg bladeren. Vet ook de overhangende puntjes in met een wat olijfolie.

  12. Doe de ham-prei vulling in de vorm. Zorg dat het mooi verdeeld is en bak vervolgens de quiche in het midden van de oven af in ongeveer 45 à 50 minuten.


Eet smakelijk!