H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Groene asperge salade met geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 35 gram veldsla

  • 6 (grote) groene asperges

  • 5 plakjes serranoham

  • 50 gram geitenkaas honing (Président Petits Chèvres doux Miel)

  • 5 cocktail trostomaten

  • 1 handje walnoten (ongebrand en ongezouten)

  • Balsamicostroop

  • Peper en zout

  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Zet een droge grillpan op het vuur en laat deze verwarmen.

  2. Snijd de onderkant van de groene asperges af, ongeveer 4 cm. Vet de asperges in met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

  3. Leg de asperges op de grillpan, zodra er mooie grillstrepen ontstaan draai je ze even om. Dit herhaal je enkele keren.

  4. Draai vervolgens het vuur wat lager en leg een deksel op de grillpan zodat de asperges ook goed kunnen garen in ongeveer 5 tot 10 minuten.

  5. Neem een ruime kom en doe hierin de (gewassen) veldsla. Maak de sla aan met wat balsamicostroop (hoeveelheid naar eigen inzicht en smaak).

  6. Was de tomaten en droog ze vervolgens goed af. Verwijder het kroontje van de tomaten en snijd in partjes en voeg toe aan de sla.

  7. Hak 1 handje walnoten grof door en voeg toe aan de sla.

  8. Scheur de plakjes serranoham in stukken en voeg toe aan de sla.

  9. Brokkel 50 gram geitenkaas honing (ongeveer 3 plakjes) in kleinere stukjes en voeg toe aan de sla.

  10. Snijd de gegrilde groene asperges in 4 gelijke delen en voeg toe aan de sla.

  11. Hussel de salade goed door zodat alle ingrediënten vermengd worden en opscheppen maar!



Eet smakelijk!