Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Goede mindset

14 november 2018

Volgens de Dikke van Dale is de betekenis van ‘mindset’ een denkrichting of obsessie. En dat tweede kan hij wel eens gelijk in hebben. Hoe vaak heb jij wel eens gehoord “wil je het wel echt?” of “het moet eerst goed zitten in je koppie” om over “het zit tussen je oren” nog maar te zwijgen. Ik ben het zeker eens dat een goede mindset nodig is om op lange termijn een succesvolle verandering te kunnen aanbrengen. Maar wat is een “goede” mindset? Hoe krijg je een goede mindset en wanneer weet je dat je ‘het’ hebt? En slaan we hierin af en toe niet iets te veel door met z’n alle.

Ik struggle eigenlijk mijn hele leven al met overgewicht en daar het nodige verdriet van gehad door niet happy te zijn met mijn eigen lichaam. Ik wilde écht dat het anders was en anders zou worden. Toch lukte het niet om het te veranderen. Het moment dat ik besloot om naar de huisarts te stappen en een maagverkleining te bespreken was het begin van die zogenaamde “knop” die om moest. Daarna stapte ik in een rollercoaster die het voortraject heet en werd de verandering die ik in gang had gezet steeds realistischer (en daarmee ook echt wel wat beangstigend). Gisteren ben ik begonnen met het pre-operatieve dieet, 2 weken lang 3x per dag een Modifast shake en onbeperkt rauwkost. Ik zag als een berg (lees; Mount Everest) op tegen dit dieet. Ik ben nogal getraumatiseerd door shakes als dieet in het verleden. Maar naarmate de eerste dag vorderde en ik mijn maag hoorde knorren maar níet in de verleiding kwam om toch iets te eten en mij niet verzette tegen de maaltijdvervangers dacht ik JA! ik heb het. Mijn knop is om en ik ben er klaar voor.

Hebben jullie ook zo’n eureka momentje gehad? En hoe gaan jullie om met eventuele verleidingen? Laat het mij weten via het gastenboek.