Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Gevulde paprika met
chili sin carne

GBP: 1/2 gevulde paprika

Ingrediënten voor 3 tot 4 personen:

  • 3 of 4 rode paprika’s

  • 120 gram bruine bonen (uitlekgewicht)

  • 120 gram rode kidneybonen (uitlekgewicht)

  • 120 gram maïs (uitlekgewicht)

  • 400 gram tomatenblokjes

  • 200 ml water

  • 200 gram rul gehackt van de Vegetarische Slager

  • 1 tl cajunkruiden

  • 1 tl komijnpoeder

  • 2 tl uienpoeder

  • 1 ½ tl knoflookpoeder

  • 2 ½ tl paprikapoeder

  • ½ tl korianderpoeder

  • Peper en zout

  • 1 tl sriracha saus (Go Tan)

  • 1 tl Worcestersaus

  • Feta kaas

  • 125 gram crème fraîche light

  • Guacamole à la Huub

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

  2. Neem een grote vergiet en giet hierin de bonen en mais af, spoel ze vervolgens af met koud water en laat goed uitlekken.

  3. Neem een droge koekenpan en doe hier alle specerijen in samen met een flinke snuf peper en zout. Laat ze op laag vuur even roosteren. Je zult merken dat je keuken heerlijk gaat ruiken naar chili con carne mix maar dan zonder ongewenste toevoegingen.

  4. Voeg de tomatenblokjes toe aan de koekenpan samen met 200 ml water. Roer goed door en draai het vuur iets hoger.

  5. Voeg de sriracha- en Worcestersaus toe. Laat zachtjes enkele minuten pruttelen.

  6. Voeg vervolgens de bonen, maïs en vegetarisch gehackt toe. Roer goed door en laat 5 minuten verwarmen op laag vuur.

  7. Snijd de paprika’s in de lengte door en verwijder de kern en pitjes.

  8. Gebruik de bakplaat en bedek deze met een bakpapiertje en leg vervolgens de halve paprika’s erop. Met de opening naar boven want we gaan ze natuurlijk nog vullen.

  9. Draai na 5 minuten het vuur uit van de chili sin carne en proef! Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.

  10. Vul nu iedere halve paprika met de chili sin carne.

  11. Brokkel vervolgens wat feta kaas eroverheen. Hoeveelheid naar smaak.

  12. Laat de paprika’s verwarmen en gratineren in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten.

  13. Maak ondertussen de guacamole à la Huub. Klik hier voor het recept.

  14. Serveer de gevulde paprika’s met een flinke klodder crème fraîche light en guacamole. 


Eet smakelijk!