H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Geroosterde kikkererwten

Ingrediënten:

  • 400 gram kikkererwten uit blik (uitlekgewicht 265 gram)

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl ras el hanout

  • 1 tl zeezout kristallen of grof zeezout

  • ½ tl knoflookpoeder

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel af met koud stromend water. Laat vervolgens goed uitlekken. Of indien nodig op een keukenrol en voorzichtig droogdeppen.

  3. Meng de specerijen door elkaar.

  4. Neem een ruime kom en doe hierin de uitgelekte kikkererwten. Bestrooi ze met het specerijenmengsel, zorg dat ze allemaal goed bedekt zijn.

  5. Gebruik de bakplaat en leg hierop een bakpapiertje.

  6. Bak de kikkererwten op de bakplaat in ongeveer 25 minuten. Schud ze halverwege even een keertje om.

  7. Bewaar de kikkererwten in een afgesloten wekpot.


Eet smakelijk!