Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Geitenkaas balletjes met Yuzu watermeloen

GBP: 2 spiesjes per persoon

Ingrediënten voor 24 spiesjes:

  • 24 blokjes watermeloen van  2 cm grootte (ongeveer 1/5e watermeloen)
  • 12 plakjes zachte geitenkaas
  • 1 citroen
  • 65 ml Ponzu saus met Yuzu (verkrijgbaar bij de toko)
  • Zwarte sesamzaadjes (Saitaku)
  • 24 satéprikkers

Bereidingswijze:

  1. Snijd ongeveer 1/5e watermeloen (afhankelijk van de grootte) in blokjes van 2 cm grootte.
  2. Neem een ruime bak (of platte schaal) en doe hierin de blokjes watermeloen. Voeg vervolgens de Ponzu saus met Yuzu toe en de rasp én sap van 1 citroen. Roer een keer door en laat vervolgens, afgedekt, in de koelkast intrekken. Bij voorkeur minimaal 4 uur.
  3. Klaar om de spiesjes te serveren? Draai dan 24 balletjes van de zachte geitenkaas (2 balletjes per plakje).
  4. Neem een plat bord en leg hier een flinke hand zwarte sesamzaadjes op. Rol de geitenkaas balletjes door de sesamzaadjes totdat ze allemaal mooi bedekt zijn.
  5. Rijg nu aan iedere prikker eerst een balletje geitenkaas en vervolgens een blokje Yuzu watermeloen. Serveer op een mooi bordje en het genieten kan beginnen.

PS. Afgedekt in de koelkast kun je ze prima 1 à 2 dagen bewaren.


Eet smakelijk!