H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Geitenkaas-spinazie loempia's

GBP: 1/2 tot een hele loempia per persoon

Ingrediënten voor 4 loempia's:

  • 4 velletjes filodeeg
  • 200 gram spinazie
  • 100 gram zachte geitenkaas honing
  • 1 handje pijnboompitjes
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de velletjes filodeeg uit op je aanrecht en laat voor 30 minuten ontdooien.
  3. Zet een koekenpan op het vuur met een klein scheutje olijfolie. Bak hierin de spinazie met wat peper en zout totdat de spinazie geslonken is.
  4. Giet de spinazie af en druk goed uit zodat al het overtollige vocht eruit loopt. Neem hier de tijd voor want anders krijg je dit vocht in je loempia's en worden ze dus niet krokant.
  5. Neem een schaaltje en meng hierin de zachte geitenkaas met een handje pijnboompitjes en de uitgelekte spinazie. Roer goed door tot een mooi, gemengd geheel.
  6. We gaan nu de loempia's rollen. Bestrijk de zijkanten van het filodeeg met een klein beetje olijfolie. Leg nu de vulling aan de onderkant van het filodeeg in een rechte lijn. Klap nu de zijkanten naar binnen zodat je de boven- en onderkant van de loempia dichtvouwt en de vulling er niet uit kan komen. Rol nu de loempia op tot een rolletje. Leg de loempia op een bakpapier en ga door tot je vulling helemaal op is (ongeveer 4 stuks).
  7. Bak de geitenkaas-spinazie loempia's in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten af.

Tip! Je kunt ook 8 kleine loempia's maken.

 

Eet smakelijk!