Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Gebakken witvis met Oosterse pompoen en kwark allioli

GBP: 75-100 gram vis & 100 gram groente

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 tilapiafilets (diepvries)

  • Viskruiden (Verstegen)

  • Croma bakken & braden

  • ½ flespompoen

  • 1 ½ el Za’Atar

  • Scheutje olijfolie

  • 2 el Griekse yoghurt 0% vet

  • 1 el Yofresh mayonaise

  • 1 tl Allioli Dip (Oil & Vinegar)

  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Indien je diepvries tilapiafilets gebruikt, zorg dan dat je deze ‘s ochtends al uit de vriezer haalt zodat ze kunnen ontdooien.

  2. Verwarm de oven voor op 170 graden.

  3. Snijd de flespompoen door de helft en verwijder de schil. Indien je het onderste gedeelte van de flespompoen gebruikt dien je ook de pitten en het draderige vruchtvlees eromheen te verwijderen, dit gaat gemakkelijk met een lepel.

  4. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1cm bij 1cm. Breng ze vervolgens op smaak met de Za’Atar kruidenmix.

  5. Gebruik de bakplaat met bakpapier. Leg hierop de pompoen en besprenkel met een scheutje olijfolie.

  6. Bak vervolgens de pompoen in 20 to 25 minuten.

  7. Neem een schaaltje en meng hierin de yoghurt met yofresh tot een gladde saus. Voeg de Allioli Dip kruiden toe en roer goed door. Voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.

  8. Leg vervolgens de vis op een snijplank en kruid (beide zijden van) de filets met viskruiden.

  9. Zet een koekenpan op het vuur en voeg een scheut Croma bakken & braden toe. Zodra de Croma bruin begint te worden leg je de vis in de pan.

  10. Bak de eerste zijde ongeveer 3 minuten en draai daarna de vis om. (Let op! We draaien de vis altijd maar één keer om, zo voorkom je dat die uit elkaar gaat vallen.)

  11. Bak ook de tweede zijde ongeveer 3 minuten en draai daarna het vuur laag en leg een deksel op de pan.

  12. Laat de vis nog ongeveer 10 minuten garen. Check na 10 minuten of de vis gaar is en als het goed is zijn de pompoenblokjes nu ook klaar!

  13. Serveer de gebakken tilapia met Oosterse pompoen en de kwark allioli.


Eet smakelijk!