H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Fruitige salade met garnalen

GBP: 200 à 225 gram per persoon.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 75 gram veldsla

  • 1 rijpe mango

  • 1 (rode) puntpaprika

  • 200 gram (diepvries) garnalen

  • 80 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten

  • 25 gram Pecorino Romano

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl cajun kruiden

  • ½ tl kerriepoeder

  • Peper en zout

  • Olijfolie

Ingrediënten dressing:

  • 4 el olijfolie

  • 1 el honing

  • 1 tl sriracha saus (Go Tan)

  • Sap van een ½ citroen

  • Flinke snuf grof zeezout

  • Peper

  • Chili vlokken

Bereidingswijze:

  1. Neem een ruime kom en doe hierin de veldsla. (Indien je sla nog niet gewassen is dien je dit uiteraard eerst te doen en vervolgens goed te laten uitlekken/drogen.)

  2. Maak in een klein schaaltje de dressing door alle ingrediënten goed te mengen. Je moet het echt even flink doorroeren met een lepel zodat de honing vermengd met de olie.

  3. Proef de dressing en breng indien nodig verder op smaak. (Te pittig? Voeg iets meer honing of citroensap toe. Mist het nog wat pit? Voeg wat extra sriracha of versgemalen peper toe.)

  4. Snijd de puntpaprika door de helft en verwijder de zaadlijst. Snijd vervolgens blokjes van de puntpaprika, ongeveer 1 cm grootte. Voeg de blokjes toe aan de sla.

  5. Schil de mango en snijd hier ook blokjes van, probeer gelijke dobbelstenen te snijden. Dit ziet er niet alleen mooi uit met serveren maar eet ook nog eens makkelijker. Voeg de blokjes toe aan de sla.

  6. Dresseer de dressing over de sla, paprika en mango en mix door elkaar.

  7. Zet een droge koekenpan op het vuur en rooster hierin de cashewnoten. Je moet hier wel bij blijven, ze kunnen erg snel verbranden! Doe de noten nog niet door de salade.

  8. Zet vervolgens de koekenpan weer terug op het vuur en verhit hier een scheutje olijfolie in.

  9. Doe de garnalen in de pan en breng op smaak met het paprikapoeder, kerriepoeder, cajun kruiden en peper en zout.

  10. Garnalen hoeven niet lang te bakken en zijn snel gaar dus schud de pan een aantal keer goed om en houd ze in de gaten.

  11. Rasp nu krullen van de Pecorino kaas door middel van een kaasschaaf of mandoline.

  12. Voeg de garnalen, cashewnoten en Pecorino toe aan je salade en opscheppen maar!


Eet smakelijk!