H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Frisse witlofsalade

GBP: 150 tot 200 gram per persoon

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 stronken witlof
  • 1 bosui
  • 1 appel
  • 125 gram magere hamblokjes
  • 125 gram Port Salut kaas (evt. ook te vervangen voor Saint-Paulin)
  • 1 handje walnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 3 el Griekse Yoghurt 0% vet
  • 2 el citroensap
  • 1 el honing
  • 1/2 el gembersiroop
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de witlof. Snijd het kontje van de witlof en verwijder vervolgens de bittere, harde kern.
  2.  Halveer de witlof en snijd in dunne ringetjes. Neem een ruime (sla)kom en doe de witlof alvast hierin.
  3. Spoel de bosui goed schoon onder de kraan, er kan nog wel eens zand tussen de laagjes zitten en laat goed uitlekken. Snijd de bosui in dunne ringetjes en voeg toe aan de kom.
  4. Zet een droge koekenpan op het vuur en bak hierin de magere hamblokjes in enkele minuten (3 à 4 minuten). Laat de hamblokjes afkoelen.
  5. Snijd de rode (dunne) korst van de Port Salut en de kaas in dobbelsteentjes (ongeveer 1 cm grootte). Voeg de kaasblokjes toe aan de kom.
  6. Snijd de appel in partjes en verwijder het klokkenhuis. Je hoeft de appel niet te schillen! Snijd ook de appel in dobbelsteentjes, wederom ongeveer 1 cm grootte. Voeg toe aan de kom.
  7. Neem een handje walnoten en hak deze grof door en voeg toe aan de kom. Hussel alle ingrediënten alvast een keer door elkaar.
  8. Neem een klein kommetje en maak hierin de dressing door de Griekse yoghurt te mengen met de honing, gembersiroop, citroensap en een flinke snuf peper en zout.
  9. Zijn de hamblokjes ondertussen afgekoeld? Dan mag je ze toevoegen aan de salade.
  10. Maak de witlofsalade aan met de dressing. Doe dit in etappes, liever later nog wat dressing toevoegen dan dat er al te veel onder zit.
  11. Hussel voorzichtig alle ingrediënten nog een laatste keer door elkaar en opscheppen maar!

 


Eet smakelijk!