Frisse pastasalade
GBP: 250 gram per persoon
Ingrediënten:
- 250 gram Grand'Italia Salade Pasta Casarecce
- 150 gram gerookte kip reepjes
- 100 gram diepvries erwten
- 6 zongedroogde tomaatjes
- 1 avocado
- 15 gram pijnboompitten
- 2 el Griekse Yoghurt 0% vet
- 1 el Yofresh mayonaise
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Breng een ruime pan met water aan de kook.
- Kook de Casarecce pasta in 11 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Laat vervolgens goed uitlekken.
- Doe de diepvries erwten in een kom, overgiet met kokend water en laat 5 minuten afgedekt staan. Giet vervolgens af.
- Neem een ruime (salade)kom en doe hierin de Casarecce pasta, gerookte kip reepjes, en erwten en meng door elkaar.
- Ontdoe de avocado van zijn schil en pit en snijd in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg beide toe aan de pastasalade.
- Meng de Griekse yoghurt met Yofresh en breng op smaak met peper en zout. Roer door de pastasalade totdat het goed gemengd is.
- Zet een droge koekenpan op het vuur en rooster de pijnboompitjes in enkele minuten goudbruin. Let op! Blijf er wel bij want ze verbranden erg snel.
- Top vervolgens de frisse pastasalade af met de geroosterde pijnboompitten en het smullen kan beginnen!
Eet smakelijk!