Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Final count down

25 november 2018

Het is vandaag alweer dag 13 van mijn “shake weken” en jullie hebben weinig updates van mij ontvangen. Sorry daarvoor. Eigenlijk waren het ook relatief 2 saaie weken. Het is werkelijk verrassend goed gegaan. Ik ben heel streng voor mezelf gebleven en niet in de verleiding gekomen om toch iets te gaan eten in plaats van die shakes. Heb ik het dan helemaal niet zwaar gehad? Nou, ik heb toch echt wel af en toe met een zielige pruillip naar mijn “pudding” zitten kijken terwijl de hubbie aan het genieten was van zijn avondeten. Maar dan kwam mijn mantra weer naar boven “Het is voor een goed doel, nog maar 4 dagen.” En dat herhaalde ik dan een paar keer in mijn hoofd. Wat ook goed heeft geholpen is een knullige post-it die ik in een opwelling heb gemaakt om toch te kunnen aftellen en die vervolgens heel prominent op de koelkast deur gehangen.

Nu is het nog maar 1 dag werken en dus ook 1 dag “shaken” en dan is het dinsdag zo ver. Dinsdag 27 november 2018 is de big day, mijn tweede kans. Zo voelt het echt een beetje. De operatie is mijn reset knop en geeft mij een kans op een gezonder en gelukkiger leven met mezelf. Mijn goede voornemen voor 2019 is dan ook alvast LOVE YOURSELF.

Vandaag is ook de dag dat de laatste voorbereidingen worden getroffen voor de ziekenhuisopname en de revalidatie die daarna zal volgen. En wat is dan het belangrijkste op 25 november? Ja inderdaad, de kerstboom zetten natuurlijk. Haha grapje. Een beetje vroeg dit jaar maar na de operatie zal ik niet in staat zijn de kerstboom te zetten en de hubbie weigerde deze in zijn eentje op te zetten (flauw hè). Ook werden de laatste wasjes gedraaid en de ziekenhuistas ingepakt. Ik heb zelf nog nooit in het ziekenhuis gelegen dus twijfelde hier en daar nogal wat ik eigenlijk allemaal mee moest nemen. En qua kleren, wat kan ik eigenlijk aan na een buikoperatie? De conclusie, waarschijnlijk heb ik veel te veel bij me en denken ze dat ik een week wil blijven in plaats van 2 nachten. Better safe than sorry 💁