Eiermuffins
GBP: 1/2 tot een hele muffin per persoon
Ingrediënten voor 10 tot 12 muffins:
8 eieren
1 (groene) paprika
2 trostomaten
4 à 5 champignons
100 gram magere hamblokjes
100 ml (lactosevrije) halfvolle melk
Peper en zout
8 takjes bieslook
Geraspte kaas 30+
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 185 graden.
Neem een ruime kom en kluts hierin de eieren. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de magere hamblokjes toe aan het eiermengsel.
Snijd de paprika in blokjes van ongeveer ½ cm grootte en voeg toe aan het eiermengsel.
Snijd de tomaten in partjes, verwijder het vruchtvlees en snijd in blokjes. Voeg de tomaten toe aan het eiermengsel.
Borstel de champignons schoon (nooit wassen want dan zuigen ze zich helemaal vol met water) en snijd het steeltje van de champignons. Snijd de champignons vervolgens in dunne plakjes en voeg toe aan het eiermengsel.
Voeg een scheutje melk toe (ongeveer 100 ml) en breng nogmaals op smaak met een flinke snuf peper en zout.
Hak de bieslook fijn en voeg als laatste toe. Roer het eiermengsel goed door zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn.
Gebruik je een flexibele muffintray zoals ik van siliconen, zet deze dan eerst op je ovenrooster vóór dat je ze gaat vullen. (Ja hier moest ik zelf achter komen nadat ik ze niet meer kon verplaatsen zonder dat alles eruit liep)
Doe een klein scheutje zonnebloemolie op een keukenpapiertje en vet hiermee de muffinvormpjes in.
Vul vervolgens alle muffinvormpjes tot de rand maar niet té vol.
Bak de eiermuffins 15 minuten in het midden van de oven.
Haal de eiermuffins na 15 minuten uit de oven en strooi op iedere muffin wat geraspte kaas (hoeveelheid naar smaak). Bak de muffins vervolgens nogmaals 10 à 15 minuten maar nu wat hoger in de oven.
Laat de muffins eerst afkoelen in de tray en vervolgens verder afkoelen op een rooster. Je kunt ze uiteraard ook warm serveren!
Eet smakelijk!