Dumpling lunch
GBP: 75 - 100 gram per persoon
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 gram Frozen Chicken Gyoza's (ik gebruik die van Hanabi, verkrijgbaar bij Picnic)
- 4 el water
- 2 tl Saitaku Sushi Soy sauce
- 1 stengel lente-ui
- Saitaku Soy Topping
- Zonnebloemolie
Extra benodigdheden:
- Saitaku chopsticks (eetstokjes)
Bereidingswijze:
- Neem een koekenpan en verhit hierin een flinke scheut zonnebloemolie.
- Haal 200 gram chicken gyoza's uit de vriezer maar laat ze niet eerst ontdooien.
- Bak de chicken gyoza's op de platte zijde voor ongeveer 3 minuten.
- Draai het vuur wat lager, voeg 4 eetlepels water toe en leg een deksel op de pan. Laat de chicken gyoza's vervolgens gaar stomen in ongeveer 2 à 3 minuten.
- Voeg in de laatste minuut nog 2 theelepels soja saus toe en leg de deksel terug op de pan.
- Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en leg apart.
- Serveer de chicken gyoza's terwijl ze nog warm zijn met wat lente-ui en top af met de Saitaku Soy Topping.
Eet smakelijk!