H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Duiveltjeskip met notenrijst

GBP: 225 gram per persoon

 Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

  • 2 kipfilets (à 250 gram)
  • 1 rode paprika
  • 5 grote champignons
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl cajunkruiden
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • Snufje kaneel
  • Peper en zout
  • 1/2 el sriracha saus
  • 3 el Hellmann's Ketchup (sweetened only by Honey) 
  • 2 el sojasaus minder zout
  • 2 el appelazijn (Ponti)
  • 1 (flinke) el pindakaas (met stukjes)
  • 125 gram crème fraîche demi (light)
    voor warme gerechten
  • Optioneel: Alpro Soya Cuisine (of kookroom light)
  • Zonnebloemolie
  • 150 gram notenrijst

 Bereidingswijze:

  1.  Neem een ruime wokpan en verhit hierin een flinke scheut zonnebloemolie.
  2. Snijd 2 kipfilets (ongeveer à 250 gram) in blokjes en doe deze in de wokpan. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Voeg de specerijen toe en bak de kipfiletblokjes ongeveer 3 minuten.
  4. Snijd ondertussen 1 rode paprika in blokjes en 5 grote champignons in reepjes en voeg toe aan de wokpan.
  5. Voeg nu de sriracha saus, ketchup, sojasaus, appelazijn en pindakaas toe. Roer goed door.
  6. Voeg de crème fraîche toe en roer nogmaals goed door. Is de saus nog te dik naar jouw smaak? Voeg dan nog een scheutje Alpro Soya Cuisine (of kookroom light) toe.
  7. Draai het vuur op laag en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  8. Zet een pannetje water op het vuur en breng aan de kook. Bereid de notenrijst volgens omschrijving en serveer met de duiveltjeskip.


Eet smakelijk!