Double chocolate muffins
GBP: 1/2 tot een hele muffin per persoon
Ingrediënten voor 6 muffins:
- 1.5 banaan (2 kinderbananen)
- 120 gram amandelmeel
- 25 gram raw cacaopoeder
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl vanille aroma
- 1 el honing
- 2 eieren (M)
- 80 gram pure chocolade (minimaal) 72% cacao
- 15 gram walnoten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Neem een ruime kom en prak hierin 1.5 banaan fijn met een vork.
- Voeg het amandelmeel, raw cacaopoeder en bakpoeder toe en spatel stevig door.
- Voeg nu één voor één de eieren toe en spatel tussendoor wederom stevig door zodat de eieren goed worden opgenomen.
- Voeg het vanille aroma en honing toe en spatel nogmaals door.
- Hak nu 60 gram pure chocolade (van de totale 80 gram) grof door en spatel rustig door het beslag.
- Neem 6 (siliconen) muffinvormpjes en vet in met een drupje zonnebloemolie. Vul de vormpjes tot 1/2 cm onder de rand met het beslag.
- Hak nu de overige 20 gram pure chocolade en een handje walnoten grof door. Top hiermee iedere muffin af en schuif ze vervolgens in het midden van de oven.
- Bak de muffins in ongeveer 45 à 50 minuten gaar. Doe de prikker test! Wees geduldig, laat de muffins volledig afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.
Eet smakelijk!