H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Double chocolate muffins

GBP: 1/2 tot een hele muffin per persoon

Ingrediënten voor 6 muffins:

  • 1.5 banaan (2 kinderbananen)
  • 120 gram amandelmeel
  • 25 gram raw cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille aroma
  • 1 el honing
  • 2 eieren (M)
  • 80 gram pure chocolade (minimaal) 72% cacao
  • 15 gram walnoten

Bereidingswijze:

  1.  Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Neem een ruime kom en prak hierin 1.5 banaan fijn met een vork.
  3. Voeg het amandelmeel, raw cacaopoeder en bakpoeder toe en spatel stevig door.
  4. Voeg nu één voor één de eieren toe en spatel tussendoor wederom stevig door zodat de eieren goed worden opgenomen. 
  5. Voeg het vanille aroma en honing toe en spatel nogmaals door.
  6. Hak nu 60 gram pure chocolade (van de totale 80 gram) grof door en spatel rustig door het beslag.
  7. Neem 6 (siliconen) muffinvormpjes en vet in met een drupje zonnebloemolie. Vul de vormpjes tot 1/2 cm onder de rand met het beslag.
  8. Hak nu de overige 20 gram pure chocolade en een handje walnoten grof door. Top hiermee iedere muffin af en schuif ze vervolgens in het midden van de oven.
  9. Bak de muffins in ongeveer 45 à 50 minuten gaar. Doe de prikker test! Wees geduldig, laat de muffins volledig afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.

 


Eet smakelijk!