Diner
Surf 'n Turf couscous
Bij Surf 'n Turf maak je een combinatie van vlees en vis en dat kan verrassend lekker zijn. Zoals deze parelcouscous met garnalen en Spaanse chorizo. Ben jij benieuwd? Klik hier voor het recept.
Poké bowl met garnalen
Of het nu om sushi gaat of om een poké bowl, ik kan er geen genoeg van krijgen. Dan kan het natuurlijk niet dat er slechts 1 recept op de Happy Little Stomach website staat. Graag deel ik met jullie dan ook een 2e variant met deze keer gebakken garnalen en surimi sticks. Yummie! Klik hier voor het recept.
Frisse pastasalade
Een heerlijke, lichte pastasalade met de nodige eiwitten d.m.v. gerookte kip en Griekse yoghurt én dan ook nog eens met een te leuk pastavormpje. Wat wil je nog meer? Klik hier voor het recept.
Flammkuchen met gerookte zalm
Een lichte variant op een pizza. Flammkuchen is een heerlijk, dun maar knapperig deeg belegd naar keuze maar mijn favoriet is met crème fraîche en gerookte zalm. Klik hier voor het recept.
Spelt pasta met zalm
Een perfect gerecht voor doordeweeks, spelt pasta met zalm in een romige saus. Niet te ingewikkeld, snel klaar en gezond! Klik hier voor het recept.
Bloemkoolnasi
Ik ben geen grote bloemkoolrijst fan maar in deze bloemkoolnasi mis je de originele rijst géén moment. Serveer de bloemkoolnasi met de allerlekkerste kipsaté (zonder stokjes). Ben je al nieuwsgierig? Klik snel voor het recept.
Bavette met chimichurri
Onder het mom van Support Your Locals bestelde ik een kilo Bavette bij Lindenhoff Baambrugge. En WAUW, wat een prachtig stuk vlees. Dan vraag je je direct af waarom we überhaupt nog vlees uit de supermarkt mee brengen. Klik hier voor het recept.
Parelcouscous met krokante kipstukjes
Normaliter ben ik geen voorstander van zakjes gebruiken maar eerlijk, de Crispy Chicken mix van Santa Maria (#nospon) is hemels. Alsof je de kip door de Doritos hebt gerold maar dan minder slecht haha. Klik snel hier voor het recept.
Duiveltjeskip met notenrijst
Ik zie het steeds vaker voorbij komen op internet, Duiveltjeskip, dat moet ik eens zelf maken dacht ik. En hier is dan ook mijn variatie geserveerd met notenrijst. Voordat de naam je afschrikt, het is totaal niet pittig maar wel erg smaakvol én eiwitrijk! Klik hier voor het recept.
Couscous met falafel
Als trouwe Happy Little Stomach bezoeker heb je ondertussen door dat ik regelmatig couscous klaar maak. Ik vind het namelijk zo'n fijne bron van koolhydraten, lekker licht maar toch vullend. En de volgende dag misschien wel nóg lekkerder. Dit keer weer een vegetarisch recept met gegrilde groenten en falafel. Klik hier.
Een heerlijk Oosters recept met eiwit- en ijzerrijke bavette. Een super mals stukje rundvlees om je vingers bij af te likken. Klik hier voor het recept.
Kip caprese
Caprese, iedereen heeft deze Italiaanse klassieker wel eens gegeten of sowieso van gehoord. Maar wat nou als je een heerlijk, sappige kipfilet hiermee zou kunnen vullen? Klinkt goed toch? Klik snel hier voor het recept.
Poké bowl met zalm
Het werd eens tijd dat er een sushi gerelateerd recept kwam te staan op Happy Little Stomach. Ik ben zelf namelijk GEK op sushi of poké bowls en gelukkig vind mijn kleine maagje dit ook een goed idee. Heb jij al eens zelf een poké bowl gemaakt? Klik snel hier voor het recept.
Quesadilla's met guacamole
De Mexicaanse keuken is een van de favoriete van mijn man en dus kon een eiwitrijk Mexicaans gerecht natuurlijk niet uitblijven. En de guacamole maakte Huub zelf. Klik hier voor het recept.
Pompoen-linzen curry
Ik ben gek op Indiase specerijen en voor een curry kun je me altijd wakker maken. Maar om zelf de curry pasta te maken heb ik vaak geen tijd (of zin). Dus met een beetje hulp van Patak zet ook jij deze heerlijke pompoen-linzen curry binnen no-time op tafel. Klik snel hier voor het recept.
Sticky mango garnalen met kokosrijst
Heerlijke garnalen met een zoete smaak van mango en gember in combinatie met frisse kokosrijst en een vleugje citrus. Klik hier voor het recept.
Aubergine-halloumi rolletjes
Ik ben gek op kaas en laat in kazen ook nog eens een goede portie eiwitten zitten, BONUS! De halloumi kaas is een stevig kaasje die uitermate geschikt is om te bakken of grillen zonder dat deze smelt. Vanwege de structuur ook nog eens een prettige vervanging voor vlees. Ik kan je garanderen dat je met deze rolletjes met liefde een avondje vega eet! Klik hier voor het recept.
Bloemkoolpizza
Hier in huize Verwijmeren zijn we gek op pizza. Sinds mijn GBP hebben we de vette variant van de afhaal ingeruild voor zelf pizza maken met de bloemkool bodems van Magioni. En wij zijn fan! Klik hier voor het recept.
Kip-bacon fingers met tzatziki
Dit is er weer eentje voor in de categorie 'comfortfood'. Natuurlijk kun je denken bacon is niet de meest magere vleessoort maar dat is niet erg. Je hebt vetten ook af en toe juist nodig. Deze kip-bacon fingers in combinatie met tzatziki is juist een super eiwitrijk gerecht die je zonder schuldgevoel kunt eten! Klik hier voor het recept.
Zuurkooltortilla
Een tortilla is ideaal voor iedereen met een maagverkleining of gewoon eiwitrijk wil eten. Door de hoeveelheid eieren die erin gaan loopt het aantal eiwitten al snel op! Dit is een tortilla met een Hollandse twist, zuurkool. Klik hier voor het recept.
Tomatencouscous met spinazie en kipgehaktballetjes
Dit recept zorgt voor een kleurrijk bordje, een smaakbommetje en een grote glimlach op je gezicht. Wedden? Klik hier voor het recept.
Vegetarische couscous salade
Zoals jullie ondertussen weten ben ik flexitariër en daarom probeer ik regelmatig vegetarisch te eten. Het is uiteraard wel belangrijk om je eiwitten binnen te krijgen maar daar zijn genoeg lekkere alternatieven voor, zoals deze zomerse couscous salade met halloumi. Klik hier voor het recept.
Wortelwrap met krokante kip
Hmmm.. Ik krijg er alweer zin in nu ik dit recept plaats. Manlief noemt het zelfs de gezonde McWrap haha. Het is in ieder geval een recept waar je het hele gezin blij mee maakt en door de wortelwrap krijgen eventuele kinderen ook nog ongemerkt wat extra groenten binnen. Klik hier voor het recept.
Zalmtartaar met wortel-venkelsalade
Een speciale gelegenheid? Of krijg je eters over de vloer? Met deze zalmtartaar weet jij je gasten te imponeren, dat weet ik zeker. Zo ontzettend lekker én ook nog eens eiwitrijk en koolhydraatarm. Klik hier voor het recept.
Aziatische salade met gepocheerde kip
Salades, in welke vorm dan ook, zijn gewoon THE BOMB! Vrij makkelijk te maken en kun je het (weer) niet helemaal op? Geen probleem, je kunt het de volgende dag prima nog een keertje eten. Deze Aziatische salade met gepocheerde kip is super smaakvol en licht verteerbaar. Klik hier voor het recept.
Gebakken witvis met Oosterse pompoen en kwark allioli
Oké oké het is een hele mond vol maar het recept daarentegen is oh zo simpel! Bomvol smaak, eiwitrijk én koolhydraatarm. Klinkt goed vind je ook niet? Klik hier voor het recept.
Pasta salade kip en bacon (to go)
Sinds mijn maagverkleining kan ik warm eten minder goed verdragen. Zo nu en dan probeer ik dan om een koud gerecht te maken en pasta salade leent zich hier perfect voor. Daarnaast moet ik nog steeds wennen aan de kleine hoeveelheden die ik maar op krijg dus vaak gaat er ook nog een portie mee naar het werk de volgende dag, top! Klik hier voor het recept.
Spruitjes met bacon uit de oven
Dit gerecht valt in huize Verwijmeren in de categorie 'comfort food'. Maar dan zonder schuld gevoel! Nieuwsgierig? Klik hier voor het recept.
Thaise groene curry
Vind jij curry ook zo lekker maar is pittig eten niet (meer) voor jou weggelegd? Probeer dan eens deze Thaise groene curry die vooral heel romig en mild van smaak is maar zeker niet minder lekker. Ik maakte deze Thaise groene curry met kipfilet en peultjes. Klik hier voor het recept.
BBQ: Verse zalm met groene asperges en citroenricotta
De (tropische) zomer is gearriveerd in Nederland en dat betekent in huize Verwijmeren maar één ding namelijk BBQ! Daarom een super makkelijk recept voor op de barbecue, heerlijke verse zalm met groene asperges en citroenricotta. Klik hier voor het recept.
Burrata salade met gegrilde courgette en gepofte cherrytomaatjes uit de oven
Een van de meest kleurrijke recepten die ik tot nu toe heb gemaakt. Een zomers feestje om naar te kijken en ook nog eens super lekker, om je vingers bij af te likken. Klik hier voor het recept.
Gevulde paprika met chili sin carne
Een Mexicaans recept met een twist. De vegetarische variant chili sin carne maar dan heerlijk gegratineerd in de oven in een knapperige paprika met de lekkerste guacamole à la Huub. Klik hier voor het recept.
Hamburger van rundertartaar
Voor International Hamburger Day, 28 mei 2019, bedacht ik een burger gemaakt van rundertartaar en 30+ kaas om zo een wat meer magere variant te creëren. Kan ik deze dan helemaal op? Helaas niet maar van een halve kun je ook vol op genieten! Klik hier voor het recept.
Suddervlees à la Huub
Een recept van manlief. Soms moet je gewoon erkennen wanneer een ander ergens beter in is. En rundvlees is helaas niet een van mijn kwaliteiten. Dit oer Hollandse gerecht moet je gewoon een keer maken. Tikkeltje ouderwets maar zeker niet minder smaakvol. Klik hier voor het recept.
Sweet & spicy kogelbiefstuk met gekleurde wortels uit de oven
Een recept met een beetje van mezelf en een beetje van manlief. Biefstuk bakken behoort helaas niet tot mijn kwaliteiten en daarom laat ik dat met veel liefde over aan mijn man. Die maakt de lekkerste marinades en deelt nu zijn recept met jullie. Samen met heerlijke drie kleuren worteltjes uit de oven een waar feestje op je bord. Klik hier voor het recept.
Lauwwarme pastasalade met gegrilde kip en een zelfgemaakte paprika-tomaat saus
Ik vind pastasalades echt zo ideaal! Je maakt het als een super lekker diner en de volgende dag heb je meteen een lunch to go. Deze keer met een zelfgemaakte pastasaus van gegrilde paprika en gepofte tomaatjes. Ben jij benieuwd? Klik dan snel hier voor het recept.