Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

 

De 2 grootste vooroordelen over een maagverkleining ontkracht

27 maart 2019

Een van de redenen waarom ik Happy Little Stomach begon én meewerkte aan een aflevering van Topdokters is het taboe rondom een maagverkleining doorbreken. Je ziet de laatste tijd steeds vaker in de media en in series dat maagverkleiningen aan het licht komen en niet meer worden weggestopt. Super! Nu de vooroordelen nog..

Daar waar een groot deel van Nederland hartstikke trots is op bijvoorbeeld Patty Brard, want laten we eerlijk zijn ze ziet er toch prachtig uit, zijn er ook nog genoeg mensen die de behoefte voelen om nare opmerkingen te maken en nog eerder deze te plaatsen op social media. Vandaag bespreken we dan ook de 2 meest gemaakte opmerkingen en gaan we ze ook direct ontkrachten.

  1. Knap? Het is niet zelf gedaan hoor maar laten doen.

    Van dit soort opmerkingen wordt ik echt zo boos van binnen. Ik weet dat ik het me niet zou moeten aantrekken maar toch voel ik mij persoonlijk beledigd. Want hell yeah dat het knap is! Ik heb het zwaarder dan dat ik het ooit heb gehad tijdens een “normaal” dieet. Iedere dag is weer een nieuwe overwinning. Je kan ineens ziek worden van de meest rare dingen: doperwten, warme pasta en ga zo maar door. Natuurlijk is het waar dat de operatie, of dit nu een gastric bypass of een gastric sleeve is, je een flinke duw in de juiste richting geeft maar je zult het toch echt zélf moeten doen. Dit houdt in 6 tot 8 keer per dag eten en dan ook nog een half uur daarvoor en daarna niet drinken (reken maar uit, dat is echt ingewikkeld), 3 keer in de week sporten en dan het liefste ook nog 1 uur per dag bewegen (fietsen, trap lopen, wandelen). Dus aan alle mensen met een maagverkleining, ben zo TROTS als een pauw op jezelf!

  2. Waarschijnlijk proppen ze zich nu nog steeds vol met ongezonde dingen maar dan in kleinere porties.

    FOUT. Ten eerste zou ik dit echt niet willen en ten tweede kan het ook gewoon niet. Dit is niet voor iedereen hetzelfde maar ik reageer sinds de operatie echt enorm heftig op suikerrijke- en vetrijke producten. Zondig ik dan nooit? Jawel, met een suikervrij zout dropje haha. Maar nee, chocolade of chips heb ik niet geprobeerd. Dit heeft meerdere redenen, ik weet hóe ziek ik ervan kan worden en daarnaast ben ik bang dat er iets tussen zit wat wél goed gaat en ik het daarna minder goed kan laten liggen. 
    Zodra je begint aan het traject van een maagverkleining wordt je begeleid in het ziekenhuis waaronder door de diëtist en dit gaat door tot 5 jaar post op. Die stok achter de deur zou dus er ook voor moeten zorgen dat we gezonde keuzes blijven maken.

Zo, nu dat gezegd is gaan we vanaf nu alleen nog maar lachen om ondoordachte opmerkingen. Halen we onze schouders op en gaan we door met kei hard werken voor onze doelen en dromen!