Couscous met falafel
GBP: 250 gram per persoon
Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
- 140 gram volkoren couscous
- 240 ml water
- 1 groentebouillon blokje
- 250 gram falafel
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1/2 courgette
- 50 gram sperziebonen (diepvries)
- 50 gram doperwten (diepvries)
- 1 el Ras el Hanout kruiden
- 1 tl Sriracha saus
- Sap van 1/2 limoen
- Peper en zout
- Zonnebloemolie
Optioneel:
- Peterseliesausje (klik voor het recept)
- Mango chutney van Patak's
Bereidingswijze:
- Breng 240 ml water aan de kook en voeg 1 groentebouillon blokje toe. Roer goed door tot dat het blokje volledig is opgelost.
- Voeg 140 gram volkoren couscous toe en dek af door middel van een deksel. Laat de couscous ongeveer 5 minuten wellen (van het vuur af!).
- Snijd de paprika's en een halve courgette in blokjes van ongeveer 1 cm grootte.
- Zet een wokpan op het vuur en verhit een flinke scheut zonnebloemolie.
- Voeg alle groenten toe samen met de Ras el Hanout kruiden en peper & zout. Roerbak de groenten in 5 à 10 minuten gaar.
- Voeg als laatste 1 tl Sriracha saus en het sap van een halve limoen toe en hussel alle groenten nog een keer om.
- Bak ondertussen de falafel 2 à 3 minuten.
- Voeg de couscous toe aan de groenten en meng door elkaar.
- Serveer de couscous met falafel. Een peterseliesausje en eventueel nog een lepel mango chutney is hier erg lekker bij!
Eet smakelijk!