Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Couscous met falafel

GBP: 250 gram per persoon

 Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

  • 140 gram volkoren couscous
  • 240 ml water
  • 1 groentebouillon blokje
  • 250 gram falafel
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1/2 courgette
  • 50 gram sperziebonen (diepvries)
  • 50 gram doperwten (diepvries)
  • 1 el Ras el Hanout kruiden
  • 1 tl Sriracha saus
  • Sap van 1/2 limoen
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Optioneel:

Bereidingswijze:

  1. Breng 240 ml water aan de kook en voeg 1 groentebouillon blokje toe. Roer goed door tot dat het blokje volledig is opgelost.
  2. Voeg 140 gram volkoren couscous toe en dek af door middel van een deksel. Laat de couscous ongeveer 5 minuten wellen (van het vuur af!).
  3. Snijd de paprika's en een halve courgette in blokjes van ongeveer 1 cm grootte.
  4. Zet een wokpan op het vuur en verhit een flinke scheut zonnebloemolie. 
  5. Voeg alle groenten toe samen met de Ras el Hanout kruiden en peper & zout. Roerbak de groenten in 5 à 10 minuten gaar.
  6. Voeg als laatste 1 tl Sriracha saus en het sap van een halve limoen toe en hussel alle groenten nog een keer om. 
  7. Bak ondertussen de falafel 2 à 3 minuten.
  8. Voeg de couscous toe aan de groenten en meng door elkaar.
  9. Serveer de couscous met falafel. Een peterseliesausje en eventueel nog een lepel mango chutney is hier erg lekker bij!


Eet smakelijk!