Champignons in roomsaus uit de oven
GBP: 1/2 portie per persoon
Ingrediënten voor 2 personen:
- 125 gram kastanje champignons
- 100 gram champignons
- 125 gram (magere) spekreepjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- 100 gram Monchou
- Scheutje Alpro Soya Cuisine (of kookroom light)
- 10 gram verse bladpeterselie
- 1 handje walnoten (ongebrand en ongezouten)
- 2 el panko (Saitaku)
- 3 à 4 el geraspte oude kaas
- Peper
- Olijfolie
- 1 (afgebakken) ciabatta brood
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Neem een wokpan en bak hierin de spekreepjes krokant. (Zonder vetstof)
- Haal de krokant gebakken spekreepjes uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
- Snipper de sjalot en knoflook.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok. Fruit de ui en knoflook in 1 à 2 minuten. Laat ze niet verkleuren.
- Borstel de (kastanje)champignons schoon, verwijder het steeltje en snijd vervolgens in partjes.
- Voeg de (kastanje)champignons toe aan de wok, breng op smaak met peper en bak ze ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
- Hak een handje walnoten grof door.
- Neem een ruime kom en roer hierin de Monchou met een scheutje Alpro Soya Cuisine alvast los. De Monchou is erg stevig maar dat geeft niet.
- Voeg nu de warme, gebakken champignons toe aan de Monchou. Je zult merken dat de Monchou nu gaat smelten en daardoor makkelijk mengt met de champignons.
- Voeg ook de krokant gebakken spekreepjes en gehakte walnoten toe.
- Roer goed door tot een mooi gemengd geheel.
- Voeg ongeveer 10 gram aan fijngehakte bladpeterselie toe en roer nogmaals door.
- Neem 2 cocottes (kleine éénpersoons ovenschaaltjes) en vul deze met het romige champignon mengsel.
- Meng de panko (of evt. paneermeel) met de geraspte kaas en top hier de schaaltjes mee af.
- Zet de cocottes in het midden van de oven en bak 15 à 20 minuten tot een goudbruin, krokant korstje.
- Snijd ondertussen dikke plakken van het (afgebakken) ciabatta brood en besprenkel met olijfolie.
- Verwarm een grillpan en grill vervolgens de gesneden ciabatta totdat er mooie grillstrepen ontstaan.
- Serveer de champignons in roomsaus uit de oven met gegrild stokbrood en geniet!
Eet smakelijk!