Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Champignons in roomsaus uit de oven

GBP: 1/2 portie per persoon

 Ingrediënten voor 2 personen:

  • 125 gram kastanje champignons
  • 100 gram champignons
  • 125 gram (magere) spekreepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 100 gram Monchou
  • Scheutje Alpro Soya Cuisine (of kookroom light)
  • 10 gram verse bladpeterselie
  • 1 handje walnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 2 el panko (Saitaku)
  • 3 à 4 el geraspte oude kaas
  • Peper
  • Olijfolie
  • 1 (afgebakken) ciabatta brood

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Neem een wokpan en bak hierin de spekreepjes krokant. (Zonder vetstof)
  3. Haal de krokant gebakken spekreepjes uit de pan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
  4. Snipper de sjalot en knoflook.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in de wok. Fruit de ui en knoflook in 1 à 2 minuten. Laat ze niet verkleuren.
  6.  Borstel de (kastanje)champignons schoon, verwijder het steeltje en snijd vervolgens in partjes.
  7. Voeg de (kastanje)champignons toe aan de wok, breng op smaak met peper en bak ze ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  8. Hak een handje walnoten grof door.
  9. Neem een ruime kom en roer hierin de Monchou met een scheutje Alpro Soya Cuisine alvast los. De Monchou is erg stevig maar dat geeft niet.
  10. Voeg nu de warme, gebakken champignons toe aan de Monchou. Je zult merken dat de Monchou nu gaat smelten en daardoor makkelijk mengt met de champignons. 
  11. Voeg ook de krokant gebakken spekreepjes en gehakte walnoten toe.
  12. Roer goed door tot een mooi gemengd geheel.
  13. Voeg ongeveer 10 gram aan fijngehakte bladpeterselie toe en roer nogmaals door.
  14. Neem 2 cocottes (kleine éénpersoons ovenschaaltjes) en vul deze met het romige champignon mengsel.
  15. Meng de panko (of evt. paneermeel) met de geraspte kaas en top hier de schaaltjes mee af.
  16. Zet de cocottes in het midden van de oven en bak 15 à 20 minuten tot een goudbruin, krokant korstje.
  17. Snijd ondertussen dikke plakken van het (afgebakken) ciabatta brood en besprenkel met olijfolie.
  18. Verwarm een grillpan en grill vervolgens de gesneden ciabatta totdat er mooie grillstrepen ontstaan.
  19. Serveer de champignons in roomsaus uit de oven met gegrild stokbrood en geniet!

 


Eet smakelijk!