Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Bye bye maatje 50,
hello maatje 40

16 maart 2019

Zodra je je aanmeldt voor het traject van een maagverkleining zijn één van de vragen vanuit het ziekenhuis ‘waarom wil je graag een maagverkleining?’. Uiteraard is de belangrijkste reden dat je zelf al zo ontzettend veel hebt geprobeerd maar het gewoon niet lukt om de kilo’s eraf te krijgen. Maar eerlijk is eerlijk, ik vond kleding toch ook een belangrijk aspect. Oppervlakkig? Misschien. Schaam ik me daarvoor? Zeker niet! Ik ben een jongevrouw van 25 jaar oud en wil me graag ook gewoon zo kunnen kleden. Ondertussen was mijn kledingmaat opgelopen tot maat 50 waardoor spontaan een middagje winkelen met vriendinnen er niet meer in zat want de standaard winkels zoals ZARA of Vero Moda etc. daar hoefde ik echt niet naar binnen. No way dat ik daar kon slagen.

Nu is dat ondertussen al een heel ander verhaal.. 27 maart as. ben ik alweer 4 maanden post op en bijna 27 kg lichter. Mijn persoonlijk doel is 46 kg afvallen dus ik ben al over de helft. Nu moet ik wel bekennen dat dit natuurlijk ook grotendeels te maken heeft met alle complicaties die ik heb gehad, toen ging het zeker een stuk harder dan eigenlijk de bedoeling was. Volgens de ziekenhuis richtlijnen loop ik namelijk 2 maanden voor op schema, dus mocht het bij jou niet zo hard gaan. Vooral géén zorgen, iedereen is anders. En slow and steady wins the race!

Afgelopen donderdag was het dan zo ver, ik ging weer een keer winkelen! Van mijn kledingkast is namelijk niet zo veel meer over en ik was ook op een punt aangekomen dat ik echt zin had om kleding te kopen die mijn nieuwe figuur ook laat zien. Het harde werken mag tenslotte beloond worden toch?! Je hoort wel eens ooit dat mensen in de spiegel nog steeds hun ‘dikke ik’ zien, daar heb ik zelf geen last van maar tijdens het winkelen bleef ik wel keer op keer naar de grootste maat zoeken. En vervolgens dan in het pashokje tot 2x toe terug kunnen lopen om van de XXL terug te zakken naar een M (of L). Zo stom eigenlijk hoe blij wij vrouwen van nieuwe kleding kunnen worden maar op deze dag was ik echt intens gelukkig! Ik heb nog steeds overgewicht en we zijn er nog lang niet maar ik begin weer van mezelf te houden en de mooie dingen aan mezelf te zien.

#LOVEYOURSELF

Hieronder deel ik dan ook graag met jullie mijn nieuwe aanwinsten, de stapels kleding die ik ga verkopen op de markt in Vlierden op 14 april 2019 en mijn kledingkast (nog steeds niet heel veel maar genoeg om weer even vooruit te kunnen).