Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Burrata salade met gegrilde courgette en gepofte cherrytomaatjes

GBP: 225 gram per persoon

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 75 gram gemengde sla (optioneel: met eetbare bloemetjes)

  • 100 gram burrata (uitlekgewicht)

  • 1 courgette

  • 2 à 3 tl verse pesto (of hoeveelheid naar smaak)

  • 15 gram pijnboompitjes

  • 20 cherrytomaatjes

  • Scheutje olijfolie

  • Chilivlokken, paprikapoeder en zout

Ingrediënten dressing:

  • 4 el olijfolie

  • 1 el rode wijnazijn

  • Peper en zout

  • ½ tl gedroogde basilicum

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Was de cherrytomaatjes onder de kraan en droog vervolgens goed af.

  3. Maak van aluminiumfolie een bakje en doe hierin de cherrytomaatjes. Breng op smaak met een snuf zout, chilivlokken en paprikapoeder. Als laatste een scheutje olijfolie en vouw vervolgens het ‘bakje’ dicht.

  4. Pof de cherrytomaatjes 45 minuten in het midden van de oven.

  5. Zet een droge grillpan op het vuur en laat verwarmen.

  6. Snijd het topje en kontje van de courgette, deze gooi je weg. Snijd de courgette vervolgens in plakjes van ongeveer een ½ cm dikte.

  7. Bestrijk de plakjes courgette met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Gril de courgette in ongeveer 10 minuten totdat ze gaar zijn en beide zijden mooie grillstrepen hebben gekregen.

  8. Leg de gegrilde courgette aan de kant zodat ze kunnen afkoelen.

  9. Haal na 45 minuten de gepofte cherrytomaatjes uit de oven. Maak het ‘bakje’ open en laat vervolgens helemaal afkoelen.

  10. Zet een kleine, droge koekenpan op het vuur en voeg de pijnboompitjes toe. Rooster ze in enkele minuten goudbruin. Let op! Blijf erbij en schud regelmatig om. Ze kunnen ineens heel snel verbranden.

  11. Neem een kommetje en maak hierin de dressing van olijfolie, rode wijnazijn, peper, zout en een ½ tl gedroogde basilicum. Klop goed door zodat er een gemengde dressing ontstaat.

  12. Neem vervolgens een ruime (sla)kom en meng hierin de gemengde sla met de dressing. Voeg de gegrilde courgette en gepofte cherrytomaatjes toe en hussel nogmaals voorzichtig door.

  13. Giet de burrata af, snijd de bol burrata open en leg vervolgens op de salade.

  14. Dresseer de salade met de geroosterde pijnboompitjes, enkele klodders verse pesto en optioneel de eetbare bloemetjes.


Eet smakelijk!