Blueberry muffins 2.0
GBP: 1 muffin per persoon
Ingrediënten voor 6 stuks:
150 gram volkoren speltmeel
45 gram Steviala Ery Bronze (vervanging voor basterdsuiker)
1 1/2 tl bakpoeder
1 tl koekkruiden
Snufje zout
1 ei
1 tl vanille aroma
100 ml (lactosevrije) halfvolle melk
50 ml zonnebloemolie
125 gram verse blauwe bessen
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spoel de blauwe bessen af onder koud stromend water en laat vervolgens goed uitlekken.
Neem een ruime kom en voeg het volkoren speltmeel, bakpoeder, koekkruiden en een snufje zout toe en meng met een spatel.
Voeg vervolgens het ei, de melk, de zonnebloemolie en het vanille aroma toe. Roer stevig door met de spatel tot een glad beslag. Een mixer is niet noodzakelijk.
Roer nu de blauwe bessen met een spatel voorzichtig door het beslag.
Vul nu ieder muffinvormpje (ik gebruik altijd siliconenvormpjes) tot aan de rand (niet té vol).
Bak de blueberry muffins in ongeveer 20 à 25 minuten gaar. Doe tussendoor de prikker test.
Haal de blueberry muffins voorzichtig uit de vormpjes en laat ze vervolgens op een rooster nog afkoelen.
Eet smakelijk!