H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Blueberry Muffins

GBP: 3/4 tot een hele muffin per persoon

Ingrediënten voor 6 stuks:

  • 1 banaan

  • 2 eieren

  • 120 gram amandelmeel

  • 2 tl bakpoeder

  • Snufje zout

  • 1 el honing

  • 1 tl vanille aroma

  • 100 ml (lactosevrije) halfvolle melk

  • 125 gram blauwe bessen

  • Scheutje zonnebloemolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Spoel de blauwe bessen af onder koud stromend water en laat vervolgens goed uitlekken.

  3. Neem een ruime kom en prak de banaan fijn. (Gebruik een zo rijp mogelijke banaan, hoe bruiner aan de buitenkant hoe zoeter de smaak.)

  4. Voeg het amandelmeel, bakpoeder en een snufje zout toe en meng met een spatel.

  5. Voeg vervolgens de 2 eieren, de melk, de honing, het vanille aroma en een scheutje zonnebloemolie toe. Meng het geheel met een mixer tot een glad beslag.

  6. Roer nu de blauwe bessen met een spatel voorzichtig door het beslag.

  7. Vul nu ieder muffinvormpje (ik gebruik altijd siliconenvormpjes) tot aan de rand (niet té vol).

  8. Bak de blueberry muffins in ongeveer 35 à 45 minuten gaar. Doe tussendoor de prikker test.

  9. Laat de blueberry muffins eerst afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.


Eet smakelijk!