Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Bloemkoolpizza

GBP: 2 tot 3 (kleine) pizza punten per persoon

Ingrediënten voor 2 pizza’s:

  • 2 bloemkool bodems van Magioni

  • 5 el Grand’Italia Sugocasa Tradizionale (of vergelijkbare pastasaus zonder toegevoegde suikers)

  • 75 gram cheddar

  • 25 gram Grana Padano

  • 125 gram mozzarella light

  • 6 plakjes parmaham

  • 20 gram pijnboompitjes

  • 2 handjes rucola

  • Gedroogde basilicum

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

  2. Gebruik de grove rasp en rasp ongeveer 75 gram cheddar kaas.

  3. Gebruik nu de fijne rasp en rasp ongeveer 25 gram Grana Padano (een slankere versie van parmezaan).

  4. Giet de mozzarella af en leg op een snijplank. Snijd de mozzarella in dunne plakjes.

  5. Bak de bloemkool bodem eerst 3 minuten af zonder enige toppings. Dit zorgt ervoor dat deze krokant wordt.

  6. Haal de bloemkool bodem uit de oven en nu kunnen we deze gaan beleggen. Doe 2 ½ eetlepels pastasaus op de bodem en smeer deze gelijkmatig uit.

  7. Strooi nu de helft van de geraspte cheddar en Grana Padano over de pastasaus.

  8. Beleg de pizza nu met 3 plakjes parmaham en daarover de helft van de mozzarella plakjes.

  9. Strooi nu wat gedroogde basilicum over de pizza, hoeveelheid naar smaak en eigen inzicht.

  10. Bak de bloemkool pizza af in het midden van de oven, ongeveer 9 à 10 minuten.

  11. Neem een (kleine) droge koekenpan en rooster hierin de pijnboompitjes totdat ze goudbruin zijn. Regelmatig de pan omschudden zodat ze niet verbranden. Let op, dit kan erg hard gaan!

  12. Haal de bloemkool pizza uit de oven en top af met een handje rucola en de helft van de geroosterde pijnboompitjes.

  13. Herhaal nu stap 5 tot en met 9 én stap 12 voor de tweede bloemkool pizza.


Eet smakelijk!