Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Bloemkoolnasi

GBP: 250 gram per persoon

 Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 400 gram Oosterse wokgroenten
  • 1 tl curry kruiden
  • 1 tl paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie
  • 350 gram kiphaasjes

Ingrediënten saté marinade:

  • 3 el zonnebloemolie
  • 7 el Ketjap Manis
  • 2 el gembersiroop
  • 1/2 el Sambal Manis
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1/2 tl sereh poeder (Go Tan)
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1.  Begin met het maken van de marinade. Neem een ruime kom en meng hierin alle ingrediënten voor de marinade. Voeg de kiphaasjes toe, dek af met huishoudfolie en laat in de koelkast minimaal 3 uur marineren (maar bij voorkeur een nacht).
  2. Neem een koekenpan en verhit deze zonder vetstof. Bak de gemarineerde kiphaasjes (zonder de marinade) in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg na 5 minuten de marinade pas toe en draai het vuur laag. Laat nog 2 à 3 minuten zachtjes inkoken totdat de kip volledig gaar is.
  3. Neem ondertussen een wokpan en verhit hierin een flinke scheut zonnebloemolie. 
  4. Bak de bloemkoolrijst op hoog vuur 2 à 3 minuten. Breng op smaak met de curry kruiden, paprikapoeder, peper en zout.
  5. Voeg de Oosterse wokgroenten toe en bak mee voor ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de bloemkoolnasi met de allerlekkerste kipsaté (zonder stokjes).
  7. Optioneel: serveer met een zelfgemaakte satésaus (klik voor het recept).


 Eet smakelijk!