H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Bliss Balls
De 2 lekkerste raw snack balletjes

GBP: één balletje per persoon

Crunchy choco bliss balls

Ingrediënten voor 6 balletjes:

  • 75 gram dadels (geweld en ontpit)

  • 25 gram blanke amandelen

  • ½ el geraspte kokos

  • 1 el raw cacao poeder

  • ½ tl vanille extract

  • 1 el gesmolten kokosolie

  • 2 el gepofte quinoa

Bereidingswijze:

  1. Wel de dadels met pit ongeveer 30 minuten in lauwwarm water.

  2. Gebruik een keukenmachine en mix hierin de amandelen, kokos en cacao poeder tot een fijn meel.

  3. Giet de dadels na 30 minuten af en verwijder de pit. Weeg daarna het gewenste gewicht af en scheur de dadels in stukje. Voeg ze toe in de keukenmachine en mix het geheel goed door.

  4. Voeg het vanille extract en de gesmolten kokosolie toe en mix het nog een keer door. Het blijft een beetje korrelig.

  5. Maak nu 1 grote bal van het mengsel waarna je 6 kleine balletjes van gelijke grootte kunt draaien.

  6. Neem een bordje en leg hierop de gepofte quinoa. Rol de balletjes door de quinoa. Indien het niet goed blijft plakken kun je het beste een klein beetje quinoa in je hand nemen, vervolgens het balletje en dan bestrooien en heel zachtjes de quinoa in het balletje “kneden”. Let op dat het uiteraard wel een mooi balletje blijft.

  7. Nu zijn je crunchy choco bliss balls klaar en moeten ze alleen nog even minimaal 20 minuten opstijven in de koelkast.


Peanut butter coconut bliss balls

Ingrediënten voor 6 tot 8 balletjes:

  • 90 gram dadels (geweld en ontpit)

  • 100 gram biologische 100% pindakaas

  • 4 el geraspte kokos

  • 1 el agave siroop

Bereidingswijze:

  1. Wel de dadels met pit ongeveer 30 minuten in lauwwarm water.

  2. Giet de dadels na 30 minuten af en verwijder de pit. Weeg daarna het gewenste gewicht af en scheur de dadels in stukje. Doe de dadels in de keukenmachine.

  3. Voeg de 100% pindakaas toe samen met de agave siroop en mix het geheel goed door. Dit mengsel is aanzienlijk plakkeriger dan de chocolade balletjes dus je zult tussendoor een paar keer het mengsel los moeten maken van de randen en nogmaals mixen.

  4. Neem een kom en doe hierin het dadel-pindakaas mengsel. Roer met een spatel 2 eetlepels geraspte kokos door het beslag (dus niet alles).

  5. Maak nu 1 grote bal van het mengsel zodat je 6 tot 8 kleine balletjes van gelijke grootte kunt draaien.

  6. Neem nu een bordje en leg hierop de overige 2 eetlepels geraspte kokos en rol de balletjes hier doorheen totdat ze mooi bedekt zijn.

  7. Nu zijn je peanut butter coconut bliss balls klaar en moeten ze alleen nog even minimaal 20 minuten opstijven in de koelkast.

    Je kunt de bliss balls invriezen of tot 5 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren! (Als je zo lang kunt wachten natuurlijk..)


Eet smakelijk!