Bavette met chimichurri
GBP: 100 gram per persoon
Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:
- 350 gram bavette (Tip! Bestel je vlees eens bij Lindenhoff Baambrugge)
- 3 takjes verse tijm
- 3 takjes verse rozemarijn
- Becel Original Vloeibaar
- 1 bosje verse bladpeterselie (één heel plantje)
- 4 teentjes knoflook
- 2 el Ponti witte wijn azijn (Aceto di Vino da Pinot Grigio)
- 2 el water
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl chilivlokken
- 1 tl zeezout
- 1 tl gemalen peper
- 100 ml olijfolie
Bereidingswijze:
- Begin met het maken van de chimichurri. Gebruik een keukenmachine en meng hierin de knoflook met de ui.
- Voeg vervolgens de peterselie toe en mix nogmaals door.
- Voeg nu de azijn, het water, de oregano, de chilivlokken en het peper en zout toe. Puls het geheel 1 keer door elkaar.
- Neem een kommetje en doe hier nu je chimichurri mengsel in. Voeg al roerende, langzaam de olijfolie toe. Je chimichurri is nu klaar en mag je apart zetten tot serveren.
- Zet een droge koekenpan op het vuur en laat goed voorverwarmen. Doe vervolgens de Becel Original Vloeibaar in de pan.
- Breng de bavette op smaak met peper en zout en leg in de pan. (De pan moet echt gloeiend heet zijn!)
- Bak de bavette nu aan beide zijde 2 1/2 - 3 minuten. Bavette dient medium rare te zijn.
- Draai het vuur uit, leg een deksel op de pan en laat ongeveer 5 minuten rusten.
- Snijd de bavette in tranches (reepjes) en serveer met de chimichurri.
- Optioneel: gegrilde aubergine of groene asperges.
Eet smakelijk!