Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Bavette met chimichurri

GBP: 100 gram per persoon

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen:

 Bereidingswijze:

  1.  Begin met het maken van de chimichurri. Gebruik een keukenmachine en meng hierin de knoflook met de ui.
  2. Voeg vervolgens de peterselie toe en mix nogmaals door.
  3. Voeg nu de azijn, het water, de oregano, de chilivlokken en het peper en zout toe. Puls het geheel 1 keer door elkaar.
  4. Neem een kommetje en doe hier nu je chimichurri mengsel in. Voeg al roerende, langzaam de olijfolie toe. Je chimichurri is nu klaar en mag je apart zetten tot serveren.
  5. Zet een droge koekenpan op het vuur en laat goed voorverwarmen. Doe vervolgens de Becel Original Vloeibaar in de pan.
  6. Breng de bavette op smaak met peper en zout en leg in de pan. (De pan moet echt gloeiend heet zijn!)
  7. Bak de bavette nu aan beide zijde 2 1/2 - 3 minuten. Bavette dient medium rare te zijn.
  8. Draai het vuur uit, leg een deksel op de pan en laat ongeveer 5 minuten rusten.
  9. Snijd de bavette in tranches (reepjes) en serveer met de chimichurri.
  10. Optioneel: gegrilde aubergine of groene asperges.

 


Eet smakelijk!