Bananenbrood muffins
GBP: 1/2 tot een hele muffin per persoon
Ingrediënten voor 6 muffins:
3 bananen (of 4 kinderbananen)
150 gram amandelmeel
1 ½ tl bakpoeder
½ tl koek- en speculaaskruiden
Snufje zout
3 eieren
2 el agavesiroop
150 gram rozijnen
6 amandelen (ongebrand en ongezouten)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 155 graden.
Neem een ruime kom en prak hierin de bananen fijn. Gebruik bananen die zo rijp mogelijk zijn, hoe bruiner aan de buitenkant hoe zoeter de smaak.
Voeg de agavesiroop toe en spatel goed door.
Voeg de droge ingrediënten toe (amandelmeel, bakpoeder, kruiden en snufje zout). Spatel alvast goed door zodat de geprakte bananen kan mengen met de droge ingrediënten.
Voeg vervolgens de eieren toe en mix met een keukenmachine tot een glad beslag.
Zorg dat de rozijnen niet aan elkaar geplakt zitten anders krijg je klonten in je muffins, da wil je niet. Spatel de rozijnen vervolgens door het beslag.
Vet je (siliconen) muffinvormpjes heel lichtjes in met een paar druppels zonnebloemolie en vul ze vervolgens met het beslag.
Duw in het midden van iedere muffin een amandel ter decoratie en bak de muffins laag in de oven in ongeveer 40 minuten tot ze gaar zijn.
Doe de prikker test. Indien er niets meer aan de prikker blijft plakken zijn ze gaar. Laat ze eerst helemaal afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.
Eet smakelijk!