H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Bananenbrood met pure chocolade

Ingrediënten:

  • 4 kinderbananen (of 3 ‘gewone’ bananen)

  • 3 eieren

  • 3 dadels zonder pit

  • 200 gram amandelmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 60 gram pure chocolade (minimaal 72% cacao)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Neem een klein schaaltje en vul deze met warm water. Week hierin de 3 dadels zonder pit ongeveer 15 à 20 minuten.

  3. Neem een ruime kom en prak hierin de bananen met een vork fijn.

  4. Voeg 200 gram amandelmeel en 1 theelepel bakpoeder toe en spatel goed door zodat het meel alvast gemengd wordt met de geprakte bananen.

  5. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en roer tussendoor goed door.

  6. Giet de dadels af en mix in een keukenmachine helemaal fijn. Voeg vervolgens toe aan je beslag en roer goed door.

  7. Hak 60 gram pure chocolade grof door en spatel dit door het beslag.

  8. Gebruik een cake- of brownieblik en leg hierin een velletje bakpapier. Vul het bakblik met het beslag en bak het bananenbrood af in het midden van de oven in ongeveer 35 à 40 minuten.

  9. Check of het bananenbrood gaar is door middel van de prikkertest. Laat vervolgens het bananenbrood eerst afkoelen in het bakblik voordat je deze eruit haalt.


Eet smakelijk!