Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Bananenbrood met Bastogne

GBP: 1 plakje per persoon

Ingrediënten:

  • 6 rijpe bananen
  • 6 eieren
  • 3 el agave siroop
  • 325 gram amandelmeel
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • Snufje zout
  • 75 gram + 25 gram Bastogne koeken

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 155 graden.

  2. Neem een ruime kom en prak hierin de bananen fijn. Gebruik bananen die zo rijp mogelijk zijn, hoe bruiner aan de buitenkant hoe zoeter de smaak.

  3. Voeg de agavesiroop toe en spatel goed door.

  4. Voeg de droge ingrediënten toe (amandelmeel, bakpoeder, kruiden en snufje zout). Spatel alvast goed door zodat de geprakte bananen kan mengen met de droge ingrediënten.

  5. Voeg vervolgens de eieren toe en mix met een keukenmachine tot een glad beslag.

  6. Verkruimel 75 gram aan Bastogne koeken en spatel door het beslag.

  7. Vet je cakeblik in met een vetstof naar keuze. Giet het beslag in je cakeblik. Verkruimel vervolgens de overige 25 gram Bastogne koeken over het bananenbrood.

  8. Bak het bananenbrood in het midden van de oven af, voor ongeveer 65 à 70 minuten.  (Doe vanaf 55 minuten tussendoor de prikkertest)

PS. Zie jij die lekkere wafels op de achtergrond? Dat zijn hüttenkäse wafels en ze zijn hemels! Klik hier voor het recept.

 Eet smakelijk!