Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

BBQ: Verse zalm met groene asperges en citroenricotta

GBP: 200 gram per persoon

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 300 gram verse zalm

  • 250 gram groene asperges 

  • 125 gram ricotta

  • Rasp van een hele citroen

  • Sap van een halve citroen

  • Peper en zout

  • Viskruiden (of specerij naar keuze)

  • Paprikapoeder

  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Steek de barbecue aan (zeker wanneer je een barbecue op kolen hebt die je dient voor te verwarmen).

  2. Snijd de kontjes van de groene asperges, deze zijn vaak ook wat witter gekleurd en hebben een stugge structuur. Dit wil je niet eten. Groene asperges hoef je daarentegen niet te schillen dus dat scheelt!

  3. Neem een kommetje en meng hierin de ricotta met de rasp van een hele citroen en pers vervolgens een halve citroen uit. Let op dat er geen pitjes in de ricotta terecht komen. Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout. Roer goed door tot een gladde saus.

  4. Leg de verse zalm op een snijplank en dep droog met een keukenpapiertje. Breng vervolgens de zalm op smaak met wat viskruiden, peper en zout.

  5. Breng de groene asperges op smaak met wat paprikapoeder, peper en zout.

  6. Vet de zalm en groene asperges een beetje in met wat olijfolie en grillen maar!

  7. Leg de zalm en groene asperges op de barbecue, bij voorkeur met de deksel dicht zodat er ook een soort oventje wordt gecreëerd. Houd het echter wel in de gaten en draai regelmatig om.

  8. Zodra de zalm en groene asperges gaar zijn serveer je ze met een klodder overheerlijke citroenricotta en je kunt gaan genieten van dit zomerse avondmaal!


Eet smakelijk!