Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Aziatische salade met gepocheerde kip

GBP: 200 tot 225 gram per persoon

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

  • 1 ½ kipfilet

  • 1 liter water

  • 2 kippenbouillonblokjes

  • 150 gram peultjes

  • ½ komkommer

  • 50 gram veldsla

  • Flink handje pinda’s (ongebrand en ongezouten)

  • 1 limoen

  • 1 el honing

  • 2 el sojasaus (minder zout)

  • 3 el zonnebloemolie

  • 1 tl vissaus


Bereidingswijze:

  1. Breng 1 liter kippenbouillon (van 2 bouillonblokjes) aan de kook en voeg de kip toe.

  2. Pocheer de kip op laag vuur ongeveer 30 minuten. Controleer uiteraard of de kip gaar is, indien nog niet dan pocheer je de kip nog enkele minuten langer.

  3. Breng ondertussen een pannetje water aan de kook.

  4. Maak de peultjes schoon (verwijder klein stukje van de topjes en de draden) en kook ze in ongeveer 3 à 4 minuten beetgaar.

  5. Zet een kom klaar met ijswater en doe de peultjes hierin. Zo blijven ze hun bite en groene kleur behouden.

  6. Haal de kip uit de bouillon en laat helemaal afkoelen op een snijplank. Gooi de bouillon weg!

  7. Maak ondertussen een dressing van het sap van een limoen, sojasaus, vissaus, zonnebloemolie en honing. Even goed kloppen zodat ook de honing mooi vermengd met de overige ingrediënten.

  8. Neem een ruime (sla)kom en doe hierin de veldsla en een flink handje pinda’s.

  9. Giet de peultjes af en laat ze goed uitlekken.

  10. Snijd de halve komkommer nogmaals door de helft. Snijd vervolgens reepjes van de komkommer.

  11. Voeg de peultjes en komkommer toe aan de sla.

  12. Trek de kipfilet uit elkaar met 2 vorken. Maak het zo grof of fijn als je zelf wilt.

  13. Voeg de ‘pulled’ kipfilet toe aan de sla en hussel alle ingrediënten door elkaar.

  14. Breng de salade op smaak met de Aziatische dressing en hussel nogmaals door elkaar.


Eet smakelijk!