Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Aubergine-halloumi rolletjes

GBP: 3 rolletjes per persoon

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

  • 2 aubergines

  • 250 gram halloumi

  • 2 el olijfolie

  • ½ el sriracha saus (Go-Tan)

  • 2 el agave siroop

  • 1 handje walnoten

  • 1 handje pijnboompitten

  • 6 el Griekse kwark 0% vet

  • 1 handje peterselie

  • ½ tl knoflook uit een potje (Go-Tan)

  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Neem een hoge (maat)beker en doe hierin de Griekse kwark, peterselie en de knoflook. Breng op smaak met een snufje peper en zout.

  3. Gebruik een staafmixer om een gladde saus te mixen. Zodra de gewenste structuur is ontstaan mag je de saus in een bakje doen.

  4. Maak een marinade van de olijfolie, sriracha saus, agave siroop en een snufje peper en zout. Roer het goed door elkaar zodat alle ingrediënten gemengd zijn.

  5. Verwijder het topje van de aubergines en snijd ze vervolgens in 10 plakken van 1 cm breed (5 plakken per aubergine).

  6. Verwarm een grillpan op het vuur.

  7. Bestrijk de aubergine plakken met je marinade en leg ze vervolgens in de grillpan.

  8. Zodra er mooie grillstrepen ontstaan draai je ze om en laat ook de andere zijde garen en grillstrepen ontstaan.

  9. Haal de aubergine plakken uit de pan en leg ze op een snijplank.

  10. Snijd de halloumi ook in 10 gelijke plakken.

  11. Doe een drupje olijfolie op de halloumi zodat ze niet blijven plakken aan de grillpan.

  12. Leg de halloumi in de grillpan en bak aan beide zijden tot er goud bruine grillstrepen ontstaan.

  13. Leg vervolgens in het midden van iedere aubergine plak een plakje halloumi en rol ze dicht.

  14. Neem de bakplaat en leg er een bakpapiertje op. Leg de aubergine rolletjes met de “open zijde” naar beneden op de bakplaat.

  15. Schuif de aubergine rolletjes nog 5 minuten in de oven.

  16. Neem ondertussen een droge koekenpan en rooster de walnoten en pijnboompitten. Let op dat ze niet verbranden!

  17. Tijd om de borden op te maken. Serveer de aubergine rolletjes met de notencrumble en het peterselie-kwarksausje. 


Eet smakelijk!