Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

GASTBLOG
"Anna's weg naar een gezondere lifestyle met PBP"

17 april 2019

Even voorstellen, ik ben Anna.

Hallo lieve lezers van Happy Little Stomach! Surprise! Dit keer geen blog geschreven door Tamara zelf maar een gastblog van mij, mijn naam is Anna. In dit gastblog ga ik jullie iets vertellen over mijn vriend én vijand: ETEN.

Als 25 jarige dame zou ik in de meest bruisende periode van mijn leven moeten zitten. Toch voelde dat niet zo. Wellicht herken jij je hier ook in?!

Mijn relatie met eten is altijd al een ingewikkeld iets geweest. Eten is op de eerste plaats natuurlijk een basisbehoefte, de brandstof voor je motor. Daarnaast at ik uit verveling, wanneer ik verdriet had en wanneer er niemand toekeek. Door deze haat-liefde verhouding met eten heb ik (nog) niet het lichaam dat ik wel graag zou willen hebben. Hierop wordt vaak gereageerd met: "Elk pondje gaat door het mondje". Ja, ja, die uitdrukking kennen we wel. Maar hoe zorg je er nu voor dat je een positieve relatie krijgt met eten?

Tijdens kerst 2018 zag ik een actie voorbij komen van Personal Body Plan, hoe cliché om tijdens het grootste schransfestijn van het jaar over je lichaam na te gaan denken. Ik volg PBP (Personal Body Plan) al enige tijd op Instagram omdat ik de “before & after” foto’s er zo ongelofelijk goed uit vond zien. Ik dacht: "dat zou ik ook wel willen". Ooit, nu is niet het moment (Smoes 1) maar hoe dan? (Smoes 2). Tot op heden lukte het mij niet om zelfstandig af te vallen en belangrijker nog om het vol te houden. Eerlijk is eerlijk, ik heb namelijk géén discipline als het op eten aankomt. Hierdoor besloot ik op 25 februari 2019 om mezelf in te schrijven voor PBP.

Wat is Personal Body Plan?

PBP is een online platform dat begeleiding geeft op het gebied van gezonde voeding, sport en lifestyle. Na het lid worden kreeg ik toegang tot een app met een voeding tracker, persoonlijk trainingsschema en gedragslessen. Ook heb ik wekelijks digitaal contact met mijn zelf gekozen coach: Yvonne. 

Persoonlijk vind ik het fijn dat ik geen eetschema heb gekregen. Dat voelt voor mij als een streng dieet. De reden hierachter is dat PBP (net zoals Tamara's maagverkleining) géén quick fix is maar het creëren van een gezondere levensstijl. Jouw eetgedrag moet namelijk bij jouw lifestyle gaan passen.
Wil ik ontbijten met boterhammen? Dan kan dat. Mijn coach Yvonne heeft me goede tips gegeven hoe ik dit het beste kan doen. Ondanks mijn liefde voor brood, waar ik nog steeds van geniet, ben ik ook kwark gaan waarderen. Wie had dat gedacht?!

Je eigen coach is binnen PBP erg belangrijk en voor mij echt die stok achter de deur. Ik vind het erg fijn om haar een berichtje te kunnen sturen wanneer ik daar behoefte aan heb. Je coach begrijpt welke moeilijke punten je tegenkomt en begeleid je hierin. Ze is iemand die aangeeft wanneer het goed gaat maar is ook duidelijk wanneer er dingen aangepast kunnen worden. Duidelijk maar niet confronterend. Yvonne is er juist om mij te helpen en te stimuleren!

Het klinkt allemaal heel mooi en misschien zelfs gemakkelijk. Maar dat vind ik dus echt niet haha. De eerste 2 weken heb ik mij keurig aan mijn aanbevolen producten gehouden. Dit was ook goed te doen omdat ik alleen naar mijn werk ging en weer terug naar huis. Thuis kan je op uur en tijd eten en controleren of een product aanbevolen wordt of juist niet. Ook is het thuis gemakkelijk om de controle te houden over de juiste hoeveelheden door middel van een keukenweegschaal.

Maar hoe doe ik dit dan als ik van huis ben? Het antwoord op deze vraag bepaal ikzelf.  Ben ik tevreden met dit antwoord? Nee, maar het is toch echt zo. Ik ben hier namelijk zelf verantwoordelijk voor. De eerste verjaardag waar ik naartoe ging tijdens PBP was een uitdaging, althans dat dacht ik. Dit had ik vooraf al aangegeven bij Yvonne. Zij gaf mij de tip om terug te gaan naar één van de gedragslessen: “Mag ik dit of WIL ik dit?”. Omdat het proces gaat over je nieuwe lifestyle “mag” je namelijk alles eten. Yvonne wil mij laten inzien dat ik mezelf de vraag ga stellen: WIL ik dit wel eten? Kies ik voor appeltaart of slagroom taart? Ik vind appeltaart eigenlijk helemaal niet zo lekker en slagroomtaart al helemaal niet. Dus waarom zou ik het dan toch nemen. Wil ik dus deze taarten? Nee! En nu is het aan mij om dit te leren uitspreken.

Terwijl ik dit gastblog schrijf (begin april 2019) zit ik op dag 36 en ben ik al 3 kg afgevallen.
Daarnaast ben ik 3 dagen in de week aan het sporten.  Sporten heb ik gelukkig wel altijd leuk gevonden! Vanwege mijn astma ben ik niet de beste maar het feit dat ik verbetering zie en voel geeft een fijn gevoel. De eerste keer dat ik een oefening deed was verschrikkelijk maar ik heb het wél gedaan. Ook dat heeft Yvonne, mijn PBP coach, mij ook laten inzien. Over 11 maanden heb ik hopelijk mijn eigen “before & after” foto’s. Nog even afwachten maar ik kijk hier nu al naar uit!

Ook voor mij is 2019 dus het jaar van Tamara's motto:
Love yourself


PS. Dit is een persoonlijke ervaring van Anna en geen samenwerking en/of reclame i.o.v. Personal Body Plan.