Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

Afkickverschijnselen suiker

15 november 2018

Het is vandaag dag 3 van mijn “shake weken” voor de operatie. Daar waar de eerste 2 dagen mij vrij makkelijk vergingen met hier en daar een knorrende maag heb ik er vandaag aanzienlijk meer moeite mee. De suiker afkickverschijnselen waar ik al voor gewaarschuwd was hebben zijn intrede genomen in mijn lichaam. Wat een spiegel is dit, nooit had ik verwacht een suiker “junkie” te zijn.

Wat houden die afkickverschijnselen dan precies in? Dit kan natuurlijk bij iedereen verschillen maar bij mij kwamen de volgende symptomen naar boven:

  • Extreme vermoeidheid
  • Zware benen (alsof ze gemaakt zijn van pudding)
  • Hoofdpijn

Om dit gevoel toch een beetje aan te kunnen zorg ik ervoor dat ik genoeg water drink, stay hydrated. Daarnaast helpt het voor mij om er wel voor te zorgen iedere 2 uur wat te blijven eten, in mijn geval vanwege de komende operatie is dit enkel rauwkost. Ik wordt al het konijntje van kantoor genoemd (Thanks hè collega's). 
Maar het belangrijkste is toch wel blijf rustig. Het gaat voorbij en het hoort er (helaas) bij.

Toch bezorgde dit alles mij wel een besefmomentje, hoeveel troep we eigenlijk ongezien in ons eigen lichaam stoppen. Dit gaan we anders doen na de operatie… En uiteraard ga ik jullie daarvan op de hoogte houden!