H a p p y   l i t t l e   s t o m a c h<

Voor een gezondere lifestyle

Aardappel kip-kerrie salade

GBP: 200 gram per persoon

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 gram aardappels (ongeveer 4 stuks)

  • 175 gram gerookte kip (reepjes)

  • 100 gram bimi

  • 2 el Griekse Yoghurt 0% vet

  • 1 el Yofresh Mayonaise

  • 1 tl kerrie poeder

  • 1 tl Franse mosterd

  • ½ tl citroensap

  • 15 takjes verse bieslook

  • Peper en zout

  • Handje cashewnoten

Bereidingswijze:

  1. Zet een pannetje met water op het vuur. Voeg zout toe en breng aan de kook.

  2. Borstel de aardappelen schoon en snijd ze (met schil) in dobbelsteentjes, ongeveer 1 cm grootte.

  3. Kook de aardappelblokjes in 5 tot 10 minuten beetgaar. Prik en proef tussendoor om de gaarheid te testen.

  4. Snijd de stelen van de bimi. We gebruiken vandaag enkel de roosjes. (Je houd ongeveer 40 gram over.)

  5. Haal vervolgens de aardappelblokjes met een schuimspaan uit de pan zodat je het kokende water opnieuw kunt gebruiken voor de bimi.

  6. Kook de bimi roosjes gaar in 3 minuten.

  7. Laat zowel de aardappelblokjes als de bimi roosjes helemaal afkoelen.

  8. Neem een schaaltje en meng hierin de Griekse yoghurt, Yofresh, Franse mosterd, citroensap, kerrie poeder en een flinke snuf peper en zout tot een gladde saus.

  9. Hak ongeveer 15 takjes verse bieslook fijn.

  10. Neem een ruime kom en meng hierin alle ingrediënten samen met de gerookte kipreepjes door elkaar. Voorzichtig om spatelen.

  11. Voeg vervolgens nog een handje cashewnoten toe en roer nogmaals door.

  12. Indien nodig breng je de aardappel-kip kerrie salade nog verder op smaak met peper en zout.


Eet smakelijk!