Happy little stomach<

Voor een gezondere lifestyle

3 verrassende recepten met Honingtomaten®

1 november 2020

Van Looye Kwekers ontving ik een erg leuk productpakket, gevuld met de heerlijke Honingtomaten®. Deze tros-cherrytomaten zijn van nature al zoet van smaak én hebben een lekkere bite. Met veel plezier ging ik dan ook aan de slag in de keuken.

Op Pinterest zag ik de hype 'Focaccia Art' voorbij komen dus die kon absoluut niet ontbreken, ik serveerde dit luchtige brood met 2 verrassende tomatensalades. Zie de recepten hieronder. 

Geroosterde Honingtomaten® met Burrata

Ingrediënten:

  • 1 bakje Looye Kwekers Honingtomaten®
  • 1 bol Burrata
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Gedroogde oregano
  • Gedroogde basilicum
  • Chilivlokken
  • Peper en zout
  • 5 blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Vul een ovenschaal met de Honingtomaten®. Breng op smaak met olijfolie, peper, zout, gedroogde oregano, gedroogde basilicum en wat chilivlokken (hoeveelheden naar smaak).
  3. Rooster de Honingtomaten® in het midden van de oven voor 20 - 25 minuten.
  4. Neem een diep bord en leg in het midden de bol Burrata. Leg de geroosterde Honingtomaten® er omheen. Breng de Burrata nog op smaak met wat chilivlokken en grof zeezout.
  5. Rol 5 blaadjes verse basilicum op en snijd vervolgens in dunne sliertjes. Garneer het gerecht.


Frisse Honingtomaten® salade met sardines en zeekraal

Ingrediënten:

  • 1 bakje Looye Kwekers Honingtomaten®
  • 1/2 rode ui
  • 3 eetlepels Ponti Balsamico azijn
  • 50 gram sardines
  • 20 gram verse zeekraal
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Maak de rode ui schoon en halveer. Snijd vervolgens in dunne ringetjes. Neem een kommetje en laat de rode uienringen min. 15 minuten marineren in 3 eetlepels Balsamico azijn.
  2. Halveer de Honingtomaten®. Meng met de gemarineerde rode ui en verse zeekraal. Breng op smaak met peper en zout. 
  3. Dresseer de sardines gelijkmatig over de tomatensalade.

 
Focaccia Art

Ingrediënten:

  • 1 zakje (500 gram) Niamh Focaccia Bakmix
  • 400 ml water (op kamertemperatuur)
  • 20 ml olijfolie
  • 1/2 bakje Looye Kwekers Honingtomaten®
  • Rode paprika
  • Gele paprika
  • Verse krulpeterselie
  • Olijven

Bereidingswijze:

  1. Bereid het focaccia deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Decoreer het focaccia deeg geheel naar vrije invulling, gebruik je creativiteit!
  3. Bak het focaccia deeg 20 minuten in het midden van de oven op 215 graden.

 


Eet smakelijk!